Vincent Ruijters met korte tentoonstelling BOKUSAIGA in Atelier 228

Vanaf zondag 22 juni tot en met zaterdag 28 juni zal er een kortdurende tentoonstelling lopen van de in Den Haag geboren visueel- en nieuwe media kunstenaar Vincent Ruijters. De tentoonstelling heet BOKUSAIGA en Vincent Ruijters drukt op deze manier zijn leven in Japan uit. Boku (墨) staat voor inkt en Saiga (彩画) staat voor schilderij. Tijdens deze tentoonstelling mogen we een collectie van abstracte en figuratieve inkt en pigment tekeningen op Japans papier verwachten.

bokusaigaVincent Ruijters woont momenteel in Japan om Japans te studeren en vervolgens een tweede nieuwe media kunst master te volgen aan de TAMA Art University in Tokyo. De kunstenaar is aanwezig bij de opening van de tentoonstelling die van 16.00 tot 18.30 uur is, op zondag 28 juni. Daarnaast zullen een lezing en workshop gegeven worden tijdens de periode van de tentoonstelling.

Naast de tentoonstellingen zijn er een aantal activiteiten gepland. Op woensdag 25 juni wordt er een lezing gegeven over hedendaagse Japanse kunst. Vincent Ruijters legt in zijn lezing uit hoe de hedendaagse Japanse kunst zich verhoudt tot de Japanse popcultuur, hoogstaande technologie, natuurrampen en bovenal de Japanse spirit. Allerlei kunstvormen komen in zijn lezing aan bot. De lezing zal plaatsvinden van 20.00 tot 21.30 uur en entree kost €10,-. Via een inschrijfformulier kan er opgegeven worden.

De workshop Japanse kalligrafie wordt gegeven op vrijdag 27 juni van 20.00 tot 21.30 uur. Er is geen ervaring vereist om deze workshop, die gegeven wordt door Vincent Ruijters, te volgen. De workshop wordt gegeven in Nederlands en Engels en kost €25,- en is inclusief materialen, koffie/thee en lekkernijen. Inschrijven kan ook hier via het inschrijfformulier.

Al deze activiteiten vinden plaats in Atelier 228 aan de Weissenbruchstraat 228 in Den Haag. Dit atelier zit in de wijk Benoordenhout en zit dicht bij het centrum en Centraal Station. De tentoonstelling zelf is te bekijken vanaf zondag 28 juni vanaf 16.00 tot 18.30 uur. Daarna zijn de openingstijden van 12.00 tot 18.00 uur. Behalve op donderdag 26 juni, dan sluit Atelier 228 om 17.00 uur.

Bron: Atelier 228

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?