Japan Rail komt met luxe trein waar je liever in wilt wonen

japan-railway-cruise-train2
Als je deze eerste foto bekijkt. Zou je dan denken dat het om een interieur gaat van een trein?

Ik had zelf ook mijn twijfels, maar Japan Rail is van plan met een nieuwe lijn van treinen te komen met de naam ‘Cruise Train’, ze willen hiermee eerste klas service en luxe suites aanbieden aan de passagiers. Het concept van de trein is een “omgeving om te genieten van ruimte en tijd die voorbij gaat.” Als je zometeen de rest van de foto’s ziet, dan zou jij geen probleem meer vinden om zo lang in de trein te zitten. En misschien wil je er zelfs in wonen. Het begint al met de buitenkant die al erg veelbelovend uitziet.

japan-railway-cruise-train1

Maar de binnenkant is misschien toch wel veelbelovender. Deze split-level kamer is voorzien van twee bedden, een woonkamer met zithoek en zelfs een ligbad. En de deluxe suite heeft het nog luxer, alles wat hier net is opgenoemd, maar ook een aparte gastenruimte. Hieronder een ontwerp van de deluxe suite. De ontwerpen van de luxe ruimten in de trein moet een gevoel van openheid en vrede geven.

In totaal zullen er maar twee deluxe suites aanwezig zijn op de trein. Verder zijn er nog 15 andere suites, waaronder één voor mindervalide gasten.

Het concept van deze Cruise Train is gemaakt door Kiyoyuki Okuyama, een auto-ontwerper die projecten zoals de Shinkansen E7 en Ferrari’s heeft begeleid. De Cruise Train zal starten met rijden in de lente van 2017. Tot die tijd mogen we het doen met de ontwerpen.

Bron: RocketNews

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?