JAL en NTT East bieden toeristen in Japan gratis Wi-Fi aan

wifilogoJapan Airlines (JAL), Nippon Telegraph en Telephone East Corp (NTT East) zullen gratis Wi-Fi services aanbieden aan toeristen die Japan bezoeken. Deze Wi-Fi service volgt een aantal andere aankondigingen van gratis Wi-Fi in Japan op. Gratis ID en wachtwoord om een connectie te maken met de NTT Easts gratis Wi-Fi service zijn via de website van JAL verkrijgbaar vanaf eind juni.

Ongeveer 50% van de internationale toeristen naar Japan wil gratis gebruikmaken van WiFi. In reactie hierop zijn er vele gratis Wi-Fi spots gecreëerd op vliegvelden, treinstations, supermarkten enzovoorts. Inmiddels zijn er diverse gratis Wi-Fi hotspots al aangekondigd, voornamelijk in het kader van Tokyo2020. JAL liet al weten over gratis internettoegang op enkele internationale vluchten, maar ondertussen is dat ook uitgebreid naar nationale vluchten. Concurrent All Nippon Airway (ANA) heeft een soortgelijke dienst voor internationale vluchten in hun aanbod.

Daarnaast heeft JAL gezegd te gaan samenwerken met NTT East, die de Hikari Station hotspots heeft geplaatst in meer dan 46.000 winkels en voorzieningen in het oosten van Japan, zodat toeristen met gemak en tijdens korte bezoeken gebruik kunnen maken van de Wi-Fi diensten.

Wel belangrijk: als je een vliegticket voor een vlucht met JAL naar Japan hebt gekocht, dan zal je in aanmerking komen voor een gratis ID en wachtwoord. En met die ID en wachtwoord kun je gebruik maken van de W-iFi dienst via NTT Easts hotspots voor 14 dagen.

Bron: Japan Today

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “JAL en NTT East bieden toeristen in Japan gratis Wi-Fi aan

 • 23 juni, 2014 om 12:48
  Permalink

  Erg bedankt voor dit blog bericht want dit wist ik niet!
  Ik vlieg met JAL dus dit komt perfect uit!

  Reactie
  • 23 juni, 2014 om 22:27
   Permalink

   Wat fijn dat ik je ermee heb kunnen helpen. Veel plezier ermee!

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?