Anime als eerbetoon voor 100 jarig bestaan Tokyo Station

M-ON! Entertainment heeft de volledige versie van de korte anime Passage of Time: Tokyo Station online gezet, de anime is gemaakt in samenwerking met A-1 Pictures en Tokyo Station. De video is voor de promotie en viering van het 100 jaar bestaan van Tokyo Station. Eerder werd er een teaser online gezet met muziek van Yū Sakai.

Dialoog: Pap.. het had geweldig geweest als we wat meer hadden gepraat, nietwaar? Mama zei het nog: “Jouw vader was de god die de tijden van Tokyo Station waarneemt.” Ik vraag me af, betekent het dat de tijd sinds die dag is gestopt?

De anime is een ontroerend verhaal over Misaki’s reis naar Tokyo Station om een kapotte zakhorloge die haar overleden vader toebehoorde te herstellen. Teleurgesteld te zijn nadat ze hoorde dat de horloge reparatiewinkel niet meer op het station is, ziet ze een station medewerker lopen die lijkt op haar vader en loopt ze hem achterna.

In de anime is stemactrice Seiko Yoshida als Misaki te horen. Het is geregisseerd door Naomichi Yamamoto, Keiichi Konda als karakter ontwerper en animatie regisseur. De muzikale compositie die in deze video te horen is, “Toki wa Meguru” (Time Flows), is gemaakt door de singer-songwriter Yū Sakai.

De film is verkrijgbaar met Engelse, Chinese en Thaise ondertiteling en hieronder te bekijken!

Op Tokyo Station ontvangt de meeste passerende treinen per dag in Japan, het zijn er ongever 3000. Plannen voor het station waren er al in 1889, maar de bouw ervan was vertraagd door de Eerste Chinees-Japanse Oorlog en de Russisch-Japanse Oorlog. De deuren van het station openden op 20 december 1914. Veel van het station was vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1946 werden de reparaties gedaan. Afgelopen vijf jaar waren er renovaties om het gebouw in oude staat te krijgen.

Bron: Tokyo Station Speciale Website via Anime News Network, Yattar Japan

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?