Japan Expo – 15th impact: Alle gasten op een rij

Met Japan Expo in Parijs om de hoek, is het nog even goed om te kijken naar de diverse gasten die zijn aangekondigd voor de 15de editie. Eerder liet ik al weten dat muzikale gasten bestond uit LOKA, Shoka Nakagawa, Rhythmic Toy World en moumoon. Daarnaast komen Berryz Koubou en ℃-ute naar Japan Expo voor een speciaal optreden. Maar er zullen niet alleen maar muzikale gasten aanwezig zijn op de conventie. Hieronder een overzicht van gasten die nog niet aangekondigd waren op AVO Blog!

japanexpo2014

Al aangekondigd was animator, karakter designer en regisseur Kitarō Kōsaka. Naast Kitarō Kōsaka zal Ippei Kuri, karakter designer, illustrator, mangaka, producer en scriptschrijver, aanwezig zijn op Japan Expo. Vele karakters die hij heeft ontworpen, zoals de piloot van Mach Go Go Go, Judo Boy, Gatchaman en Hutch van The adventures of Hutch the Honeybee zijn internationaal bekend. Een andere gast is Shinji Aramaki, de regisseur van Appleseed en Space Pirate Captain Harlock.

Shigeru Miyamoto en Daigo Ikeno zijn de eregasten in de categorie videogames. Shigeru Miyamoto, door velen gezien als de beste videogame designer, is vrijdag 4 juli aanwezig voor een masterclass. Daigo Ikeno, bekend van Street Fighter, zal aanwezig zijn op donderdag 3 en zaterdag 5 juli voor signeersessies, een onferentie en hij is aanwezig bij het evenement Ultra Street Fighter IV Kayane & Marcus Show.

Tatsuro Iwamoto, Phoenix Wright: Ace Attorney karakter vormgever en Capcom’s oud-artistiek regisseur zal de gehele conventie lang aanwezig zijn voor signeersessies en een panel. Shinji Mikami, maker van Resident Evil en The Evil Within, is op vrijdag 4 juli aanwezig voor een signeersessie en een demo van The Evil Within met commentaar van de maker zelf! Hironobu Sakaguchi, Final Fantasy maker en Mistwalker oprichter, is op woensdag 2 juli aanwezig met een presentatie, fotoshoot en signeersessie. Hiroshi Matsuyama, producent van de Naruto Ultimate Ninja series en JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle, is op donderdag 3 en zaterdag 5 juli aanwezig voor signeersessies. Kenji Kanno, maker van Crazy Taxi, is op donderdag 3 juli en vrijdag 4 juli te gast op Japan Expo voor panels en signeersessies. Ryozo Tsujimoto van Capcom en Monster Hunter sesies producent zal op woensdag 2 juli aanwezig zijn voor een presentatie over Monster Hunter 4 Ultimate.

Op Japan Expo zijn er naast regisseuren, muzikanten en makers van videogames, ook illustratoren aanwezig. Manga eregast voor Japan Expo van dit jaar is Izumi Matsumoto, Shin Kimagure Orange Road mangaka. Hij is hier voor een conferentie en signeersessies op woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 juli. Ryuhei Tamura, merendeels bekend van de manga Beelzebub, zal de conventie bezoeken, op vrijdag 4 en zondag 6 juli zijn er activiteiten ingepland zijn zoals een signeersessie en een conferentie. Kachou Hashimoto komt woensdag 2 juli naar Japan Expo voor de wereldwijde uitgave van zijn manga Cagaster. Hij is aanwezig voor een panel en signeersessie. Rihito Takarai, yaoi mangaka, zal donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 juli aanwezig zijn voor signeersessies. Ze heeft naast yaoi ook shounen ai manga’s gemaakt, namen die op haar naam staan zijn Grainerie, Prince of Tennis dj, Seven Days en Ten Count.

Fullmetal Alchemist’s karakter designer en Cowboy Bepop’s animatie regisseur Yoshiyuki Ito is ook aanwezig op Japan Expo. Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juli is hij aanwezig voor een panel, live tekenen en signeersessies. Artistiek regisseur voor anime Death Note DNA² en Naruto Shippûden, Mamoru Yokota, zal ook aanwezig zijn op de conventie. Vanaf woensdag 2 juli tot en met zondag 6 juli zal hij signeersessies en een conferentie houden. Om de Franse release van Dragon Quest – Emblem of Roto te vieren is Kamui Fujiwara, auteur van de manga, uitgenodigd voor de conventie. Met deze manga kreeg de mangaka veel succes, inmiddels zijn er 19 miljoen kopieen verkocht. Illustrator 326 zal zijn 100% otaku stijl laten zien op de SAIKO~STAGE met een live schildersessie op woensdag 2 juli. Al zijn hele leven is hij omringd door manga, anime en games. Hij probeert zelf vle werken te maken in deze zelfde stijl.

Wat betreft muziek heeft Japan Expo het dit jaar goed geregeld: meer dan 20 artiesten, acts en bands zullen optreden op de vijftiende editie!

De band NoGoD had eerder al een Europese tour gepland staan, maar deze ging uiteindelijk niet door. Maar toch komen ze naar Europa voor een optreden, ze zullen een optreden op zaterdag 5 juli hebben en een showcase op zondag 6 juli. De symfonisch popband Kalafina komt ook optreden op Japan Expo, de dames Wakana, Keiko en Hikaru zullen op zondag 6 juli een showcase en signeersessie houden. WagakkiBand zal een Europees debuut maken op Japan Expo. De band staat erom bekend de traditionele instrumenten met rock te fuseren. Op zaterdag 5 juli zal de band van zich horen door middel van een showcase en daarna een signeersessie. Idol band Orange Port vertegenwoordigen hun stad Numazu op Japan Expo en op het podium. De meiden in de leeftijd van 11 tot 18 jaar komen allemaal uit Shizuoka. In 2013 werd het eerste album Go with You uitgebracht. Op Japan Expo zullen de meiden optreden op donderdag 3 en zaterdag 5 juli. De Takarabune groep, gestart in 1995, zal de awa odori, een traditionele dans uit Tokushima laten zien op Japan Expo. Het optreden is op het Wabi Sabi podium op donerdag 3 en zaterdag 5 juli.

YOSHIKI van X JAPAN is eregast en zal ook op Japan Expo te zien zijn door mee te doen met een showcase, fotoshoot en een concert, allemaal op vrijdag 4 juli. De ‘valse hard core’ band malca komt donderdag 3 juli een showcase geven en signeren. De band begon in 2011 en bestaat uit zanger en gitarist Toda Yuta, gitarist Sato Shunsuke, bassist Nagata Nozomi en drummer Yamada Kojiro. Sashin en shamisen speelster Megumi Abiko zal optreden in de Wabi Sabi gedeelte van Japan Expo. De muzikant heeft in 2011 meegedaan aan Ghiblinchu, een compilatie van Ghibli liedjes in Okinawa stijl. Ze zal optreden op donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 juli. Een andere idol band die van plan is veel schattigheid te laten zien op Japan Expo is Nogizaka46, inmiddels al 8 singles uitgebracht en themaliedjes gezongen voor Naruto Shippuden en MAGI. Op Japan Expo zal er een showcase zijn op vrijdag 4 juli. De Ouen-za groep mixt nihon buyo met middeleeuwse actie, traditie en moderniteit in het theater! Het zal te zien zijn op het Wabi Sabi podium op woensdag 2, zaterdag 5 en zondag 6 juli te zien zijn.

KAMIJO komt ook langs op Japan Expo door op donderdag 3 juli, 1 dag voor zijn solo optreden, te gaan signeren. Hij zal niet optreden op de conventie. Heb je het interview met KAMIJO al gelezen? Enka zanger Yuki Tokunaga zal ook te zien zijn op Japan Expo. Ondanks dat hij 19 jaar is, is hij erg bekend in Japan. Op woendag 4 juli n donderdag 3 juli zal hij live te horen zijn op de SAIKO!STAGE. De gezusters Moriwaka zullen op Japan Expo een muzikale stijl laten horen met de harmonieuze geluid van traditionele muziek met vernieuwende speeltechnieken en een eigentijds gevoel. Op zaterdag 5 en zondag 6 juli zijn er concerten op het podium van Wabi Sabi. De in 2007 gestartte industrial shock rock band KASSTRICK BACTERIA zal optreden in de livehouse op Japan Expo. Op woensdag 2 juli zal er een showcase en signeersessie zijn. Glowlamp komt voor het eerst naar Frankrijk voor een optreden, de band bestaat uit zangeres rie, bassist Takuto Nikaido en drummer Tomokazu Tsuchiya. Concept van de band is Light your fire, de band probeert catchy melodieen te maken die nooit uit je hoofd kunnen gaan. Op Japan Expo zal de band optreden op vrijdag 4 juli, daarna is er een signeersessie.

Leider van Litchi☆Hikari Club en zanger van de visual kei band PENICILLIN, HAKUEI, zal op vrijdag 4 juli aanwezig zijn op Japan Expo voor een speciale mini liveshow en een talkshow. Het duo Tsukiyoi, bestaande uit kotospeler Kou en de ontwerper van muzikale omgevingen Tetsu treden op het podium van Wabi Sabi en zal woensdag 2, donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 juli optreden op Japan Expo. Na twee Franse tours en een Australische tour is A for-Real terug op Japan Expo om voor de derde keer op te treden. De hard pop band, bestaande uit zangeres Mizuki Shoji en gitarist Naoki Sugiyama, bestaat al sinds 2008 en heeft inmiddels al diverse albums uitgebracht. Op zaterdag 5 juli zal er een signeersessie en showcase zijn met deze band. Minyo Neo Pop of Neo Okinawa Pop trio Sansanar zullen hun verfrissende muziekstijl laten horen op woensdag 2 en zondag 6 juli op Japan Expo. 1000say is terug om hun eletro pop tunes te laten horen op de 15de verjaardag van Japan Expo. Daarnaast zullen Man, Api, Michelle en Non officiele reporters zijn! Op zondag 6 juli zal er eerst een signeersessie zijn en daarna een optreden. Er is ook girl power te horen op het Live House podium, de zes meiden van Gacharic Spin zullen op donderdag 3 juli optreden, signeren en er zal een gitaar en bassdemonstratie gehouden worden. Nog een extra weetje: op vrijdag 4 juli treden de dames op als voorprogramma van LOKA in Luxemburg!

Dit is nog lang niet alles! Loop je nog wat achter met een serie of wil je weten waar Fruits Basket, Full Metal Alchemist, Death Note, Attack on Titan of Fairy Tail over gaat? Ook op Japan Expo is het mogelijk om anime te kijken. Heel speciaal is dat er drie authentieke geisha’s aanwezig zijn op Japan Expo, namelijk Kazuko Watanabe, Chika en Momoko. Ze zullen optreden en laten zien hoe het leven van een geisha is, workshops geven en fotosessies op woensdag 2, donderdag 3, vrijdag 4 en zondag 6 juli. Voor iedereen is er wat wils op deze conventie! En om niet te verdwalen is er een speciale app ontwikkeld met plattegronden van de gehele Japan Expo. De app is te downloaden via de AppStore, Google Play, Blackberry World en de Windows Phone Store. Meer informatie over de app is hier te vinden.

Japan Expo in Parijs viert haar 15de verjaardag dit jaar: 5 dagen lang, van woensdag 2 tot en met zondag 6 juli, een vol programma voor iedereen die Japan leuk vindt. Er zijn nog steeds tickets te koop voor de conventie.

Bron: Japan Expo

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?