Bouw een Giga Origami in het Tropenmuseum!

Liefhebber van origami? Vind je het leuk om zelf ook wat te vouwen en om onderdeel te worden van een uniek kunstwerk? Het Tropenmuseum en Sipho Mabona nodigen de bezoekers uit om mee te doen aan deze ‘crowdfolding’-project!

De Lichthal van het Tropenmuseum welke gevuld gaat worden met een Giga-Origami vogelvlucht.
De Lichthal van het Tropenmuseum welke gevuld gaat worden met een Giga-Origami vogelvlucht.

De hele zomer, tot en met zondag 31 augustus, kan iedereen vouwen en meebouwen aan de giga origami kunstwerk in het Tropenmuseum! De Lichthal van de Tropenmuseum is hier speciaal voor gereserveerd. Origamimeester Sipho Mabona is al aan de slag gegaan met enorme vellen papier, hij heeft gigantische vogels gevouwen en deze zweven door de lucht in de Lichthal!

Origami installatie door Sipho Mabona in het Gutenberg museum, Fribourg, Zwitserland. Foto: Mélisande
Origami installatie door Sipho Mabona in het Gutenberg museum, Fribourg, Zwitserland. Foto: Mélisande
Sipho Mabona - Foto: Philipp Schmidli
Sipho Mabona – Foto: Philipp Schmidli

Sipho Mabona, geboren in Luzern in Zwitserland, is een professionele origami-artiest. Onlangs creëerde hij nog een levensgrote olifant van één vel papier. Zijn werken laten een groot scala aan verschillende origamistijlen zien. Van zeer ingewikkelde figuratieve ontwerpen tot abstracte geometrische vormen.

Elke dag tot en met 31 augustus kan je vouwen van 10.00 tot 17.00 uur. Niet zeker van je kunsten? Van 12.00 tot 16.00 uur is het mogelijk om met begeleiding te gaan vouwen.

Het Tropenmuseum is te vinden aan Linnaeusstraat 2 in Amsterdam. Deze zomervakantie is het Tropenmuseum elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs voor 19 jaar en ouder is €12,50. Voor studenten en kinderen van 4 tot en met 18 jaar kost de entree €8,00. Ook is het mogelijk om korting te krijgen met je CJP pas. Alle informatie is hier te vinden.

Bron: Tropenmuseum

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?