Nieuwe editie Japanse Culturele Dag in Zeist

Op zondag 13 juli is er weer een Japanse Culturele Dag in het Openluchttheater en de tuinen van Slot Zeist. Van Japanse verhalen tot aan Japanse dans, van Japans slagwerk tot aan origami.

korage

In het theater zal er een muzikaal optreden zijn van Vrouwenzanggroep Korage met speciale gast muzikante Yoko Kobayashi, Peter Faber gaat de sprookjes ‘Momotaro, de zoon van een perzik‘ en ‘De Jongen en de reus’ vertellen. Dit verteltheater zal afgewisseld worden met optredens van Yokosaigroep Raiden. Daarnaast zal Taikogroep Hanadon ook optreden. Hanadon is de Nederlandse taikogroep onder leiding van Jeanette van Steen.

hanadon

Onder het genot van sushi en andere versnaperingen zijn er diverse activiteiten in de tuin. Er zullen diverse sportdemonstraties zijn van karate en iaido door de leden van Foundation Dokan uit Zeist. Bonsai vereniging Middel Nederland houdt een Bonsai expositie. En ook kan er geoefend worden op origami en kalligrafie.

Het programma van deze Japanse Culturele Dag loopt van 13.30 tot 17.00 uur. Meer informatie over de diverse activiteiten zijn hier te vinden. Toegang voor deze dag is gratis.

Het Slottuintheater staat in de tuin van Slot Zeist aan de Zinzendorflaan 1 in Zeist. Het theater is bereikbaar via het witte bruggetje aan de achterkant van het slot. Fietsen kunnen ter plekke gestald worden, en voor auto’s is gratis plek op een grote parkeerplaats naast Slot Zeist.

De Japanse Culturele Dag wordt georganiseerd door Stichting De Hofreis in samenwerking met Stichting Slottuintheater. Stichting De Hofreis onderhoudt een vriendschapsband tussen Zeist en het Japanse Yamada. In het verleden zijn vaker van dit soort Japanse Dagen gehouden in Zeist.

Bron: Stichting De Hofreis, Stichting Slottuintheater

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?