Korte tentoonstelling Project Sukebeningen in QUARTAIR

Glinting honey in the darkVanaf vrijdag 11 juli tot en met woensdag 16 juli zal er een tentoonstelling te zien zijn van project Sukebeningen in QUARTAIR Contemporary Art Initiatives in Den Haag. Het project Sukebeningen zal met twee andere kunstenaars samenwerken voor deze installaties: Nishiko en Gabey Tjon a Tham. De tentoonstelling, bestaande uit een installatie en geluid, draagt de naam ‘Glinting honey in the dark, a feather tickling on my back’.

Sukebeningen presenteert Japanse erotiek, geïnspireerd op het Nederlandse strand van Scheveningen, als een vorm van gezamelijke werken met uitgenodigde kunstenaars. Het doel is om sensualiteit te verkennen en verschillende opvattingen over erotiek te laten zien die elke uitgenodigde kunstenaar bezit.

Met Nishiko en Gabey Tjon a Tham zal er met behulp van gevonden voorwerken en gecontrolleerde kinetica een installatie gemaakt worden die erotische gevoelens opwerkt en iemands erotische fantasie kan activeren. De kunstenaars verzamelden en onderzochten gedragingen, verschijnselen en sonische activiteiten die sensueel suggestief zijn zonder dat ze vertrouwen op culturele codes. Denk aan strelen, huiveren, fluisteren, kietelen, tasten en dansen. De installatie als geheel streeft naar een subtiele, maar toch organische erotische gevoelens te genereren.

Sukebeningen bestaat uit Noriko Koide, Japanse componist en lid van avant-garde popeenheid Kishibojin Fumin Girls, Yota Morimoto, componist en heeft opgetreden op bijvoorbeeld Todays Art Festival en Akane Takada, pianiste en daarnaast heeft ze ook de Koto en Javaanse Gamelan bestudeerd. Meer informatie over de leden en Sukebeningen zelf is te vinden op de website.

Nishiko is een kunstenares die momenteel in Den Haag woont. Veel van Nishiko’s werk neigt naar zinloosheid, ze zijn oefeningen waarmee Nishiko de kwetsbaarheid van feiten benadrukt en mensen confronteert met het feit dat meningen, ideeën en objecten geen vaste definitie of waarde hebben in zichzelf.

Gabey Tjon a Tham is een instalatie kunstenares, ze werkt met diverse media- en kunstvormen. Haar werk bestaat uit fragmenten uit realiteit opnieuw in context te plaatsen dat uiteindelijk hun vorm verkrijgt binnen een architectonische ruimte.

Het openingsfeestje zal op vrijdag 11 juli zijn van 19.00 tot 23.00 uur. Van zaterdag 12 tot en met woensdag 16 juli zal de installatie te bezoeken zijn van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. QUARTAIR Contemporary Art Initiatives is te vinden aan de Toussaintkade 55 in Den Haag.

Bron: QUARTAIR Contemporary Art Initiatives via Charles

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?