HYPER JAPAN 2014

In het weekend van 25 tot en met 27 juli is het weer tijd voor een nieuwe editie van HYPER JAPAN, een grote conventie die plaastvindt in Earls Court in Londen. Op deze drie daagse kun je allerlei Japanse tradities bewonderen, genieten van de Japanse keuken, optredens gaan bijwonen en nog veel meer!

HJ2014_web _banner_a

Er zullen diverse gasten zijn op deze conventie, waaronder Yanakiku, voor een dosis J-pop. Vorig jaar waren de twee ook al aanwezig voor een optreden.

Ook SIRO-A is weer aanwezig op HYPER JAPAN. Deze groep wordt regelmatig vergeleken met de Blue Man Group, toch brengt deze groep weer een heel andere ervaring met zich mee.

Naast de terugkomers zijn er ook gasten die voor het eerst komen op HYPER JAPAN. Japanse zangeres MAYUKO komt zingen, haar naam betekent ‘een kind in een cocon’. Net heeft ze het album VISTA BOUQUET uitgebracht.

Ook de kawaii-rock band Broken Doll komt naar de conventie voor en optreden op 26 en 27 juli, daarnaast zijn ze aanwezig op de afterparties van HYPER JAPAN.

Daarnaast zullen er twee premières zijn voor de bezoekers van HYPER JAPAN. De Europese start van DEN Entertainment’s “the SAKE” zal te zien zijn, een optreden waarbij traditioneel Japanse kunst zoals Rakugo gemixt wordt met dans, muziek, acrobatiek, projectie en muziek.

Daarnaast is er een wereldpremière te zien van de techno-traditionele Opera AOI, waarbij Bunraku poppen dansen en zingen op vocaloid.

operaaoi

Op de zesde editie van HYPER JAPAN zullen er niet alleen optredens zijn, maar ook workshops en demonstraties. Dit jaar zijn er diverse thema’s en terreinen erbij gekomen, waaronder een HYPER Game en Anime Park, speciaal voor de games, manga en anime. HYPER Fringe Market, de dealerroom, HYPER KAWAii!! in samenwerking met ASOBISYSTEM van HARAJUKU KAWAii!! en Eat Japan, want eten en drinken kan niet uitblijven op een conventie met een Japans tintje.

Op het podium van HYPER KAWAii!! zullen diverse optredens zijn van modellen en artiesten als Nagi Yanagi (bekend voor eindliedjes van Jormungand en Black Bullet), Anna Yano, Ayumi Seto, Yura, EVA, POCHI, Kozue Ozawa, Emma en Eri Tanioku, Neeko en terugkomer Yun*chi.

Al met al een interessante conventie, waarbij nog niet eens alles hier besproken is! Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar, voor drie dagen kost het £36 (dat is ongeveer €45,-), voor één dag kost het £12 (ongeveer €15,-)en aan de deur £15 (ongeveer €19,-).

Bron: HYPER JAPAN

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?