Shinzo Abe wil Olympische Spelen voor robots

Wanneer de Olympische Zomerspelen zich in 2020 in Tokyo afspelen, wilt premier Shinzo Abe niet alleen mensen tegen elkaar zien strijden, hij wilt ook een Olympische Spelen voor robots!

robotShinzo Abe vertelde hierover tijdens zijn tour langs robotfabrieken in Tokyo en Saitama. Volgens de premier zou een ‘Robot Olympics’ een prima manier zijn om de ontwikkelingen wereldwijd op dit gebied te laten zien. Daarnaast wilt Shinzo Abe dat robots een belangrijke pijler van de economische groeistrategie worden voor Japan, daarvoor wilt de Japanse premier een raad in het leven roepen die zich gaat bezighouden met zogenoemde robot revolutie om daarmee de groei te stimuleren.

Leuk weetje: in maart liet een groep van Zwitserse robotica laboratoria weten dat het land een internationale wedstrijd wilt organiseren in 2016, onder de naam Cybathalon, voor atleten die gebruik maken van protheses en andere mechanische hulpmiddelen. Met dit in het achterhoofd zou het idee van Shinzo Abe helemaal niet zo gek zijn. En al helemaal niet als je weet dat er momenteel in Brazilië RoboCup 2014 aan de gang is!

En niet te vergeten dat er plannen zijn om een bewegend 18 meter hoog Gundam standbeeld te maken.

Daarnaast niet te vergeten dat Japanners al jaren bezig zijn met het bouwen van robots, van robots voor plezier tot aan robots om mensen te kunnen helpen. Van robots die nog echt lijken op robots, tot aan robots die erg lijken op mensen. Japan kan een pionier genoemd worden in robotica.

Bron: CNN, The Independent, RT, Yahoo via ComputerIdee

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?