Bijzondere designexpositie in Workshop of Wonders

JAPAN-–-a-cross-culture-desMomenteel is er een bijzondere expositie te zien in de Workshop of Wonders in Utrecht. De vijfde expositie voor de galerie draagt de naam JAPAN – a cross culture design adventure en laat een culturele cross-over tussen Japan en Europa zien.

In deze expositie ga je meegenomen worden op een avontuurlijke reis door de wereld van van fascinerende hedendaagse stukken voortgekomen uit de samenwerking tussen Japanse en Europese ontwerpers en fabrikanten, die nog nooit eerder in Nederland getoond zijn.

Twee grote Japanse meubelmerken, namelijk Maruni en Karimoku, werkten samen met Europese ontwerpers Jasper Morrison en Scholten & Baijings voor deze expositie. Daarnaast tonen twee Japanse ontwerpers Nendo en Naoto Fukusawa hun specifieke stijl en invloed op materiaalgebruik op Europese ontwerpen.

De essentie van Japans design ligt in het materiaal hout, dat door de eeuwen heen met behulp van traditioneel vakmanschap van groot belang voor de Japanse cultuur is geworden. In show #05 ‘JAPAN – a cross culture design adventure’ laat Workshop of Wonders zien hoe hedendaagse Japanse fabrikanten omgaan met deze traditie en in samenwerking met Europese top designers een bijzondere cultuur mix tot stand brengen.

Workshop of Wonders is een galerie/showroom dat elke drie maanden exposities organiseert op basis van thema’s die relevant zijn voor de huidige en historische ontwikkelingen op het gebied van moderne meubels en verlichting. Workshop of Wonders is te vinden aan de Domstraat 25 in Utrecht. De tentoonstelling is te bekijken tot en met zaterdag 27 september. De openingstijden van Workshop of Wonders is van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur.

Bron: Workshop of Wonders via Uchiyama

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?