AnimagiC 2014

AnimagiC_2014-LogoVan vrijdag 1 tot en met 3 augustus is het weer tijd voor een nieuwe editie van AnimagiC in de Beethovenhalle in Bonn. De conventie rond anime, manga, games en J-culture heeft weer eens een bomvol programma om ongeveer 15.000 fans uit Duitsland en de rest van Europa te vermaken. De conventie heeft een aantal interessante namen uit Japan uitgenodigd, van mangaka tot aan muzikale artiesten.

Manga tekenaar Junya Inoue, ook bekend als Joker Jun, is de auteur van de de survival thriller BTOOOM!. Tijdens de conventie is het mogelijk om vragen te stellen en een handtekening te vragen. Manga tekenares Cocoa Fujiwara, bekend van werken als CALLING, STRAY DOLL, dear en Inu x Boku SS. Ze was 15 jaar oud toen ze haar debuut CALLING uitbracht. Ook haar mag je vragen stellen en is het mogelijk om een handtekening te vragen. George Wada, president van animatiestudio WIT STUDIO, komt ook naar AnimagiC. WIT STUDIO heeft veel bekendheid gekregen door het produceren van de animeserie Attack on Titan. Ook George Wada is aanwezig bij de Q&A panel en zal graag ergens een handtekening op zetten.

President van animatiestudio BONES, Masahiko Minami, is ook aanwezig op AnimagiC. De animatiestudio bestaat al 15 jaar en is bekend van anime Wolf’s Rain, Fullmetal Alchemist, Eureka Seven en Soul Eater. Heb je een prangende vraag? Of wil je een handtekening? Het is mogelijk op AnimagiC. Hetzelfde geldt ook voor regisseur en Mecha-meester Shinji Aramaki, met een flink cv waaronder Appleseed en andere versies van deze anime, Starship Troopers: Invasion, Space Pirate Captain Harlock, maar ook als mecha designer voor Wolf’s Rain en Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos. Sword Art Online producent Tomonori Ochikoshi is ook aanwezig, hij wilt Sword Art Online II hoogstpersoonlijk presenteren op AnimagiC en staat ook open voor vragen van de animeliefhebbers. Ook is het mogelijk om een handtekening van hem te vragen. Hideo Baba, eerder was hij te vinden op Anime 2014, is ook te vinden op AnimagiC, de gameproducent (ook wel gameslegende genoemd) van populaire BANDAI-NAMCO RPG spel Tales wil het spel presenteren, in de panel vragen beantwoorden, handtekeningen uitdelen en het deelt Tales goodies uit.

Muziek kan dit jaar niet uitblijven op AnimagiC. Netals vorig jaar zal ZWEI optreden op de conventie, later deze zomer ook op Abunai. En daarnaast zal JPOP zangeres Luna Haruna optreden. Zelf is zij model geweest voor de Japanse fashion magazine KERA, kledingbedrijf Marui en werd zij vierde op de ANIMAX Anison Grand Prix. De 22-jarige zangeres brak in 2011 door met het liedje Binetsu no Tsuki. Rock’n’Roll combinatie milktub, bestaande uit zanger Bamboo en gitarist Hikaru, komen de bezoekers vermaken met leuke liedjes en entertainment. Bamboo heeft een eigen gamelabel (Overdrive) en heeft al diverse games uitgebracht waaronder Kira Kira en Deardrops.

Er zullen speciale screenings zijn op AnimagiC, waaronder Attack on Titan, Sword Art Online extra edition en Sword Art Online II. Ook zullen er films te zien zijn in de grote CGI bioscoop: Appleseed: Alpha en Space Pirate Captain Harlock. Maar dat is niet alles, in de grote Animebioscoop zullen Bayonetta: Bloody Fate, From Up On Poppy Hill, 009 RE:CYBORG en Blue Exorcist: The Movie te zien zijn. Daarnaast zal er ook de live action  Black Butler te zien zijn in de grote Realfilmbioscoop.

Bron: AnimagiC

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?