Japan-Tag Düsseldorf 2014: een dagje Duitsland met AVO

Het is wel een tijdje reizen vanuit Zuid-Holland naar Duitsland, maar dat is het uiteindelijk allemaal waard als je eenmaal de enige echte Japan-Tag in Düsseldorf hebt meegemaakt! Er was van alles te beleven en ik keek echt mijn ogen uit, benieuwd naar een dagje Japan-Tag? Hier is mijn beleving van deze zeer unieke dag!

© Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
© Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Ik vertrok erg vroeg in de ochtend vanuit Nederland en kwam rond 11 uur aan op Düsseldorf centraal station. Alleen al op het station keek ik mijn ogen uit, zoveel verschillende cosplayers liepen er door heel het station, je zag ze werkelijk waar overal waar je keek! Het was echt alsof ik door de anime-wereld heen liep, het centrum waar alle anime’s bijeen kwamen, de ”normale” mensen leken nu eerder de vreemd geklede aangezien zij in de minderheid waren.

Ik was samen met iemand uit Duitsland, nadat ik haar had opgewacht zijn we langzaam aan naar de Japan-Tag gelopen. Onderweg liepen we door het Japan Center van Düsseldorf, dit kan je vergelijken met een soort van China Town, maar dan Japans! Mensen stonden hier buiten met kraampjes allerlei dingetjes te verkopen, van snoepjes en ijsjes tot en met knuffeltjes en beeldjes uit anime’s, er was voor iedereen wel wat te vinden. Ook waren er veel winkels waar je Japanse magazines en CD’s gewoon in de winkel kon kopen zoals je bij de mediamarkt zou doen, erg leuk!

Op de Japan-Tag zelf krioelde het van de cosplayers. Toen we hier eenmaal waren aangekomen zijn we allereerst naar de waterkant toegelopen, hier kon je een rondvaart krijgen over de Rijn op een speciale boot die er erg grappig uitzag, allemaal cosplayers op het water! Verder was er een erg groot grasveld waar men een kleedje kon uitslaan om hier lekker te picknicken, te rusten of om gewoon even te genieten van de omgeving. Hier rondom waren ook weer allerlei kraampjes te vinden waar men verschillende soorten eten en drinken kon kopen, ook stonden er kraampjes die bepaalde cursussen of sportlessen verkochten. Nadat we een aantal mensen hadden gevraagd om een foto waren we de andere kant van de Japan-Tag opgelopen.

Toen we aan het lopen waren zagen we een podium, hierop waren mensen een traditionele dans aan het opvoeren. Dansende krijgers en een mooie Japanse dame vertelden een verhaal over de liefde, het was erg mooi en leuk om te zien! Aan de ander zijde van de Japan-Tag waren verschillende kraampjes te vinden waar men allerlei dingen verkocht zoals animes, manga’s en meer! Zo vonden wij ook bijvoorbeeld ene leuk Lolita kraampje met allerlei schattige kanten dingetjes, maar ook een ander kraampje dat weer stoere rock/punk kleding uit Japan verkocht. Helaas was het erg druk bij de kraampjes en heb ik hier niet erg uitgebreid kunnen kijken.

Aan het einde van alle kraampjes, bij kraam nummer 52 was de beroemde cosplayer Reika te vinden! Reika was gecosplayed als Levi van de anime Attack on Titan. Het leek echt supergoed, net alsof Reika de echte Levi uit de anime was! Reika was een stuk kleiner dan ik altijd had gedacht, ik vond dit erg opvallend eigenlijk, zo zie je maar weer hoe erg foto’s kunnen misleiden. Nadat we bij Reika waren gaan kijken waren we weer langzamerhand teruggelopen naar het Japan Center, hier hadden we wat avondeten gegeten en was het tijd om weer terug te gaan naar de trein en afscheid te nemen.

Japan-Tag is een erg groot evenement waar veel dingen te zien zijn, helaas heb ik maar een klein gedeelte kunnen ontdekken omdat het gewoonweg erg groot is. Er valt van alles te zien, van de kostuums van cosplayers tot de kraampjes tot bepaalde podium acts (zoals de traditionele dans). In de avond was er zelfs een vuurwerkshow, hier kon ik echter niet bij zijn vanwege de treinreis. Voor iedere Japan liefhebber zou ik dit evenement zeker aanraden, het is gewoonweg echt zo leuk om hier een kijkje te nemen en elke keer zie je wel wat nieuws, je verveelt je geen moment op de Japan-Tag!

Ohja! Vergeet deze video niet die ik gemaakt heb tijdens Japan-Tag!


Doet de video het niet, bekijk de video dan hier

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

2 gedachten over “Japan-Tag Düsseldorf 2014: een dagje Duitsland met AVO

 • 1 augustus, 2014 om 19:05
  Permalink

  Een fantastische ervaring zo te lezen!
  Ik zou ook enorm mijn ogen de kost geven met al die cosplayers in het station, lijkt me een geweldig moment :)

  Reactie
  • 4 augustus, 2014 om 12:34
   Permalink

   het was heel bizar om te zien, maar ook supercool! Het was alsof je je in een wereld vol anime bevond, levensecht!

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?