B.A.G.G.E.R.’s Cosplay Gala 2014

Cosplay Gala FlyerBoeren Anime Gilde Groningen en Regio, kortweg B.A.G.G.E.R., organiseert op zaterdag 11 oktober de volgende editie van hun Cosplay Gala! Tijd dus voor een leuke dansavond speciaal voor cosplayers en liefhebbers van de Japanse mode!

Het programma is nog niet volledig bekend, maar we kunnen jullie wel al enkele dingen meegeven. Zo zal er aan het begin van de avond een korte speeddate zijn, die dienst doet om je een danspartner uit te kiezen. Daarna is er ook een korte introductieles stijldansen. Je hoeft dus niet verveeld te zitten dat je (nog) geen stijldans onder de knie hebt. De avond begint om 19.00 uur en zal duren tot 00.00 uur, met eventueel een uitloop tot 00.30 uur. De organisatie raadt tevens aan om je gewone kledij mee te brengen. In een stad met veel uitgaansmogelijkheden zouden die Cosplayers laat op de avond best kunnen opvallen.

Het dansfeest zal plaatsvinden in Dansschool Hulzebos te Meppel (provincie Drenthe). De dansschool is gelegen op 6 minuten wandelafstand van het treinstation van Meppel, en dus goed bereikbaar. Het adres is Stationweg 7. Later zal er ook meer bekend gemaakt worden in verband met B&B’s en hotels die nabijgelegen zijn, zo kunnen de bezoekers de volgende dag weer terug reizen.

Zoals je al kan vermoeden is de dresscode avondkleding en/of cosplay. De voorkeur gaat uit naar een Japans personage, maar ook niet-Japanse kostuums worden toegelaten. Ook typische Japanse mode, zoals lolita en kimono, zijn zeker welkom. Echter zijn ook mensen die niet volledig aan deze dresscode voldoen welkom. Het wordt uiteraard geapprecieerd als je probeert om je aan de avondkledij meets cosplay dresscode te houden.

Wat zien ze liever niet, en dit omwille van veiligheidsredenen en het niet zo chique ogen:

  • Slippers of blote voeten
  • Vieze of kapotte spijkerbroek, joggingsbroek, korte broek
  • Petten en strandhoedjes

Zitten deze elementen wel in je cosplay, denk bijvoorbeeld aan Luffy uit One Piece, dan vraagt men om wel dicht schoeisel aan te doen, in verband met de veiligheid.

Deze speciale dansavond met allerlei soorten Japanse en klassieke muziek zal doorgaan op 11 oktober 2014, vanaf 19.00 uur in Dansschool Hulzebos. Een kaartje kost je 8,. euro in voorverkoop en €10,- aan de deur. Als lid van de B.A.G.G.E.R.-vereniging betaal je slechts €5,-. Het dansfeest is toegankelijk vanaf de leeftijd van 16 jaar.

Bron: B.A.G.G.E.R.

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?