Organisatie MIA komt met RETRO MIA!

Na alle nieuwe conventies in Nederland is er nu ook een nieuwe beurs in België: RETRO MIA! RETRO MIA is het kleine broertje van Made in Asia en gloednieuw, op zaterdag 13 en 14 september zal de eerste editie plaatsvinden in Namur Expo.

RETRO MIA 2014

Het doel van RETRO MIA is om een ‘kleine’ Made in Asia-beurs te organiseren met hetzelfde soort exposanten als op Made in Asia, te denken aan diverse winkeltjes, jonge ontwerpers, fanzines, moderne videospelletjes en standen die gewijd zijn aan de Aziatische cultuur en daarnaast zullen de activiteiten voornamelijk in het teken staanvan tekenfilms uit de jaren 80 en 90 en retrogaming.

De eregasten voor deze eerste editie van RETRO MIA zijn inmiddels bekend: Akihiko Yamashita, bekend als de belangrijkste tekenaar van Studio Ghibli. Hij was de karakterdesigner van de animes Zegapain en Giant Robo, voordat hij Chuzumo bedacht, een korte film geschreven door Hayao Miyazaki. Daarna heeft hij aan diverse films gewerkt, waaronder Spirited Away, Howl’s Moving Castle, Ponyo on the Cliff by the Sea, The Secret World of Arrietty, From Up on Poppy Hill en de nieuwste film When Marnie Was There.

De tweede eregast is Miho Shimogasa. Zij is de karakterdesigner geweest van animes als Cutie Honey Flash, Gravitation, Ultra Maniac en Psychic Academy, maar ze is voornamelijk bekend van haar werk voor meer dan drie Sailor Moon animatieseriee, waaronder de film Sailor Moon SuperS Plus – Ami’s First Love.

Ook zijn er de eerste optredens bekend gemaakt op RETRO MIA: DUO SWEET 17 zal op zaterdag 13 september optreden, het duo bestaat uit Korneel Le Compte en Haruko Tanabe. Samen zullen ze enkele stukken ten gehore brengen uit de Japanse animatie- en videogamesrepertoire, te denken aan Super Mario, Totoro, SailorMoon en Naruto, maar ook enkele composities gebaseerd op authentieke Japanse stukken.

Neko Light Orchestra heeft al eens gespeeld op Japan Expo Belgium en zal nu aanwezig zijn op RETRO MIA voor twee optredens, op zaterdag hebben ze het thema Retrograming en op zondag retro Japanse animaties. Neko Light Orchestra staat erom bekend om op unieke wijze cultnummers ten gehore te brengen.

Tijdens RETRO MIA is het ook mogelijk om mee te doen aan cosplaywedstrijden. Op zaterdag zal de individuele cosplaywedstrijd zijn en zondag de groepscosplaywedstrijd. Aanmelden kan vanaf woensdag 20 augustus om 20.00 uur tot en met woensdag 3 september 23.59 uur.

De locatie voor RETRO MIA zit in het hart van Wallonië: de expo ligt centraal gelegen tussen de grote steden Luik, Charleroi, Leuven en Brussel. De beurs zal zijn deuren van 10.00 tot 18.00 uur. En de tickets voor de beurs zijn €9,- per dag en €16,- per weekend in de voorverkoop. In totaal zullen er maar 10.000 tickets per dag beschikbaar zijn.

Daarnaast zal er ook een gratis avond zijn om de RETRO MIA te ontdekken, deze is op vrijdag 12 september van 19.00 tot 21.00 uur. Om hier binnen te komen, moet je je registreren via het ticketsysteem.

Bron: Made in Asia

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?