Schattige parasol als verkoeling en indicator voor zonnebrandcrème

ParasolIn Japan lopen in de zomer heel wat mensen met een parasol rond. Dat kan nogal 19de eeuws overkomen, maar het heeft een heel andere reden. Het is eenvoudigweg geen luxe doordat het in Japan genadeloos warm kan zijn in de zon. De warmte en luchtvochtigheid zijn moeilijk te verdragen, maar vooral ook gevaarlijk. Je kan je serieus verbranden en uitputten.

Als je veel gaat wandelen in de warme zon, dan is het zeker aan te raden om een parasol mee te nemen. Je mag echter niet uit het oog verliezen dat deze parasol je wel wat afschermt, maar niet volledig beschermt. Je moet dus steeds rekening houden met het smeren van zonnebrandcrème!

Nu is er een nieuwe parasol die je eraan helpt denken, door je te waarschuwen dat er veel UV in de lucht is. De Cat Stroll UV Parasol (Neko no UV Osamp Higasa in het Japans) ging op 29 juli in de verkoop, vlak voor het heetste deel van de zomer! De parasol meet 110 centimeter doormeter, kan tegen zowel zon als regen en uit de testen bleek dat het stof ervoor zorgt dat het tot 13 graden Celsius minder warm is onder de parasol, dan erbuiten. Het materiaal houdt ook alle UV tegen, volgens de fabrikant Izavell. Maar zelfs dan blijft het belangrijk dat je je soms insmeert. Stel, je gaat tijdens je wandeltocht rustig op een terrasje zitten om jezelf te verkoelen met een drankje. In dat geval doe je meestal je parasol even toe. De pootafdrukjes op de parasol veranderen van kleur naargelang de sterkte van de UV stralen. Hoe sterker, hoe feller roze de pootjes worden.

UV-indicator Paws

Om zo’n prachtig parasolletje aan te kopen bestel je het direct via Izavell voor 3780 yen, dat is ongeveer 28 euro. Blijf je wel bewust dat overmatige blootstelling tot de zon steeds negatieve effecten kan hebben, maar wie kan nu weerstaan aan deze super schattige katten? Zijn ze niet overtuigend!

Bron: Rocketnews24

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?