MIKARU schittert met soloproject G.L.A.M.S in Den Haag

Op 21 juni bracht MIKARU (ex. BLACK LINE, DIO – Distraught Overlord-) Den Haag een bezoek tijdens zijn G.L.A.M.S Under The Moon Tour in Europa. Mikaru kwam niet alleen, hij tourde rond in Europa onder het gezelschap van gitarist Tetsuto en DJ Syu (ex. BLACK LINE). Met zijn drieën hebben zij maar liefst afgereisd naar 12 verschillende bestemmingen afgereisd om er op te treden. Hun eerste optreden van deze tour was bij het radiostation Japan FM, hun eerste echte optreden als G.L.A.M.S samen was in Den Haag, Nederland mocht als eerste genieten van de muziek van G.L.A.M.S!

MIKARU - G.L.A.M.S in 330 live in Den Haag. Foto door Miyako Studio.

Ik was al vrij vroeg aanwezig en naarmate de tijd verstreek kwamen er steeds meer mensen aandruppelen bij de ingang van de zaal. Rond 19:30 uur mochten de VIP’s naar binnen en ongeveer een half uur later gingen de deuren open voor de normale gasten. Toen ik binnenkwam in de zaal hing er al een leuke sfeer rond. Mensen kochten wat merchandise, anderen stonden al vol spanning te wachten bij het podium totdat het optreden eindelijk begon. Nadat de regels waren aangekondigd op het podium, begon er muziek af te spelen en kwamen de bandleden het podium op en begonnen zij onder luid gejuich het eerste nummer te spelen. Het eerste nummer heet “The Other Side of The Moon”, het nummer begon met harde rockmuziek en mensen begonnen hierop te headbangen, vervolgens liep het nummer over in iets heel rustig en ging iedereen een beetje heen en weer wiegend dansen. Deze afwisseling is te horen door heel het nummer dus het publiek wisselde ook steeds af qua dansbewegingen wat erg leuk was om te zien. De gitarist stond in volle concentratie zijn snaren aan te slaan, terwijl MIKARU enigszins mysterieus maar ook vriendelijk tegelijk het publiek in de ogen keek.

MIKARU - G.L.A.M.S in 330 live in Den Haag. Foto door Miyako Studio.

Na het eerste nummer kreeg het trio een groot applaus en stelde MIKARU iedereen voor, ook vertelde hij dat hij en Syu al eens in Europa waren geweest toen zij samen in BLACK LINE zaten. Voor mij persoonlijk was het de eerste keer dat ik MIKARU live zag maar anderen in de zaal hadden hem al meerdere malen gezien, wat MIKARU heel erg leuk vond om te zien. Na de korte intro begonnen ze met het tweede nummer genaamd “Call my Name”, dit nummer vind ik het leukste nummer van allemaal omdat  hij heel erg in mijn hoofd blijft hangen. Iedereen ging helemaal los op dit nummer aangezien het een wat harder nummer was. Wat ik erg grappig vond, was dat MIKARU een sjaal om zijn hoofd had zitten met daarboven een hoed, daaronder vandaan kwamen vlechtjes van zijn haar. Op een bepaald moment stond MIKARU met zijn rug naar een aantal meisjes en begon een hiervan aan zijn vlechtjes te voelen maar ze kon er niet goed bij, op dit moment gaf de gitarist stiekem de vlechtjes in haar handen en moest iedereen lachen en MIKARU had totaal niet door wat er gebeurde! Na dit kleine momentje speelden zij nog een aantal nummers en was er een kleine pauze.

MIKARU - G.L.A.M.S in 330 live in Den Haag. Foto door Miyako Studio.
Nadat de bandleden weer op het podium waren gekomen, vroeg MIKARU het publiek uit welke landen iedereen was gekomen voor dit concert. Er waren Duitsers, Fransen, Belgen, zelfs iemand uit Finland en natuurlijk nog Nederlanders. Na nog wat nummers te hebben gespeeld verdween de groep weer van het podium en begon het publiek om een encore te roepen! De zaal was helemaal wild en had nog lang geen genoeg van de wilde nummers van G.L.A.M.S en uiteindelijk verscheen DJ Syu weer op het podium onder luid gejuich van het publiek. DJ Syu begon aan zijn DJ time en draaide een mix waar iedereen heerlijk op los kon gaan. Nadat zijn DJ time er op zat kwamen de andere twee leden ook weer op het podium en werd het nummer ”Carry Down” gespeeld, dit nummer komt oorspronkelijk uit Dio Distraught Overlord en sommige fans herkenden dit ook en zij zongen luidkeels mee. Nadat de encore er op zat was het tijd voor een signeersessie, hierna was het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van deze gezellige avond en zat het er alweer op voor G.L.A.M.S in Nederland.

Het concert was superleuk en ik wist niet bepaald welke muziek ik kon verwachten. Iik had maar een aantal nummers gehoord van MIKARU in BLACK LINE en DIO – Distraught Overlord- en dacht wel dat ik muziek kon verwachten die een beetje in die richting kwam. Helaas duurde de avond in mijn ogen vrij kort, want ik vond het echt topmuziek! De sfeer was heel erg goed en de afwisseling van de muziek was ook erg leuk gedaan. Ook vond ik het persoonlijk heel erg leuk dat DJ Syu ook zijn DJ time kreeg! Iedereen had wel even zijn spotlight moment. Ik hoop dat G.L.A.M.S in de toekomst nog eens zal schitteren in Nederland!Setlist:

The Other Side of the Moon
Call My Name
God forsaken
SHOW TIME
GLAD EYE
-MC-
12:00 A.M.
-MC-
Foxy
Shagaderic
-MC-
GIRA-GIRA
CALLING ME
BLACK RAINBOW
Wanderer
~en~
Syu(DJ Time)
Carry dawn
The Light of My Life

Foto’s: Miyako Studio

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?