Everybody Rock ’n Roll met LOKA in Musicon

Vorig jaar november bezocht LOKA Nederland en lieten zij een goede eerste indruk achter, de vraag was wanneer de band nogmaals de Lage Landen zou bezoeken. Lang hoefden de fans niet te wachten, want de hardrock band kwam na ruim een half jaar terug met maar liefst 16 verschillende tourdata, Nederland sloegen ze hierbij wéér niet over! Op het concert van 21 juni waren vele fans van het vorige concert, maar ook een hele hoop nieuwe gezichten kwamen een kijkje nemen naar deze stoere mannen.

Bij aankomst merkte ik al op dat er heel wat mensen met smart aan het wachten waren op de start van het concert. LOKA had in deze paar maanden tijd heel wat nieuwe Nederlandse fans erbij gekregen en zij kwamen natuurlijk vol enthousiasme naar Den Haag om de band live te kunnen bewonderen. Na enige tijd wachten gingen de deuren open en was er de gelegenheid om merchandise te kopen. Naast het feit dat LOKA natuurlijk ging spelen, speelden er ook nog twee bands als voorprogramma. Als eerste speelde God Valley, zij zingen vooral anime openingsongs en zongen dus ook een reeks van deze nummers, nadat zij klaar waren was het tijd voor Buzz Rockinton. Buzz Rockington had wel eigen nummers en de zaal leek hun ook erg leuk te vinden, persoonlijk vond ik Buzz Rockington een erg goede opwarmer voordat Loka begon!

LOKA in Musicon in Den Haag. Foto: Francisca Hagen

Na een korte pauze voor de soundcheck van LOKA was het dan eindelijk tijd dat de heren het podium opkwamen! De zaal juichte luid en scandeerde de naam van de band, uiteindelijk kwamen gitarist Sin en bassist Katsumi het podium op. Zij kregen luid applaus en deden hun instrumenten om en gingen vervolgens in positie staan. Hierna kwam drummer KEN’ICHI het podium op, helaas minder gemakkelijk dan zou moeten. KEN’ICHI kwam met krukken aangehinkt door het publiek en al gauw had iedereen door dat er iets met zijn been aan de hand was, KEN’ICHI had zijn rechtervoet gebroken! Na wat moeite zat ook KEN’ICHI op zijn plek en als laatste kwam zanger Kihiro het podium op. De intromuziek ging over in mijn favoriete nummer van LOKA genaamd “Slick”. Bijna iedereen uit het publiek kende dit nummer en iedereen sprong wild op en neer en zong luidkeels mee met dit geweldige nummer! Na nog wat nummers te hebben gespeeld was het tijd voor een korte intro van zanger Kihiro. Eén voor één stelde hij de bandleden voor aan het publiek, ook vroeg hij wie er vorig jaar al aanwezig was in Nederland tijden hun concert, een aantal mensen stak hun hand op en Kihiro was erg blij om hen, maar ook om de nieuwe fans aanwezig te zien in de zaal. Na een korte uitleg over KEN’ICHI’s gebroken voet gingen ze verder met hun concert. Bij het nummer “Everybody Rock ’n Roll” zong een groot deel van het publiek mee met het nummer en de zaal werd helemaal wild! Ook speelde LOKA een aantal van hun nieuwe nummers die ook erg goed in de smaak leken te vallen.

Na een korte pauze kwam LOKA terug op het podium en speelden ze het nummer “From Yesterday”. Dit nummer werd ook weer luidkeels meegezongen aangezien dit een vrij populair nummer is. Nadat LOKA de zaal helemaal wild hadden gemaakt met hun energieke, knotsgekke muziek begon Kihiro aan een soort van toespraak. Het klonk erg inspirerend vond ik persoonlijk. Hij vertelde dat hij graag in de toekomst in Nippon Budokan wilde spelen en dat je nooit je dromen moet opgeven, dit gedeelte van het concert was erg emotioneel voor sommigen en het raakte de gehele zaal. Na deze toespraak rockte LOKA nog een keer de zaal om vervolgens af te sluiten met een knalnummer!

LOKA was echt in een woord geweldig! De had veel interactie met het publiek, waardoor het publiek natuurlijk nog enthousiaster werd. Ook was het erg leuk dat ze hun bekendere, wat oudere nummers speelden en een hele reeks nieuwe nummers. LOKA is sowieso een band waar ik helemaal op los kan gaan en de rest van de zaal deed heerlijk met mij mee, de sfeer was zo ontzettend leuk onder de fans en LOKA zelf…ik zou zeggen, LOKA, wanneer komt er een deel 3 in Nederland? Ik hoop heel erg dat LOKA nog eens zal terugkeren naar Nederland in de toekomst en aan de lezers die niet naar LOKA’s concert zijn geweest deze keer, volgende keer zeker komen!

Foto: Francisca Hagen

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?