Japan Music Fest 2014: avond vol fantastische muziek

Drie bands op één avond klinkt veel, maar het is echt de moeite waard! Op het Japan Music Fest speelden de bands Sadie, SuG en Dead End. Drie totaal verschillende bands, met totaal verschillende fans die toch op deze avond samen een groot publiek vormden en alle drie de bands met groot enthousiasme ontvingen in Parijs!

Sadie @ Olympia MECCHI JULIEN
Sadie @ Olympia MECCHI JULIEN

Het begin van een fantastische avond zou worden gestart door Sadie. De zaal werd donker, het publiek begon luid te juichen en daar kwamen ze dan, één voor één betraden de bandleden van Sadie het podium onder luid gejuich van het publiek. Enkele mensen pinkte een traantje weg toen zanger Mao het podium opkwam! De muziek maakte vele fans nog wilsSder dan dat ze al waren en iedereen ging uit zijn dak. De nummers liepen vrij vloeiend in elkaar over qua stijl en vormden hierdoor een mooi geheel. Wat erg cool was dat de zanger bij bepaalde stukken spontaan begon te grunten, dit maakte een grote indruk op het publiek. Op een bepaald ogenblik sprongen de zanger en de gitarist van het podium af wat erg leuk was aangezien de zanger ook half op het hek klom en mensen high fives begon te geven. Bij het nummer Meisai begon de zanger op bepaalde momenten te grunten, het publiek schreeuwde hem dan luidkeels na gevolgd door een headbang.

Na een kleine toespraak zat het er alweer op voor Sadie en hadden zij een uur lang de Europese fans kunnen verblijden met hun optreden. Nog snel gooiden de gitaristen wat plectrums in het publiek en verlieten hierna het podium en maakten plaats voor SuG.

Setlist Sadie:
Rosario
Cry More
Dress
Kagerou
METEOR
Grieving The Dead Soul
Meisai

SUG @ Olympia MECCHI JULIEN
SUG @ Olympia MECCHI JULIEN

SuG begon onder luid gejuich met het nummer Gr8 story. De zaal werd gevuld met het catchy ritme en de vrolijke melodieen van SuG, veel fans zongen vol enthausiasme mee vanaf het moment dat de band op het podium verscheen. Zanger Takeru zat vol energie en rende continu heen en weer over het podium terwijl hij aan het zingen was, ook de overige bandleden stonden niet stil, hierdoor was het bijna onmogelijk om niet mee te dansen op energieke nummers van de band. Bij het nummer LOVE SCREAM PARTY werd de tekst ”Get the party started” herhaald door het gehele nummer en na dit nummer was het feest ook echt van start gegaan in de zaal. De hele zaal was gevuld met dansende en zingende fans en vrijwel alle nummers werden meegezongen door het publiek.
Tijdens een kleine pauze probeerde gitarist Masato het publiek in het Frans toe te spreken wat niet al te vloeiend ging maar wel ontzettend leuk was voor de Franstalige fans in de zaal. Na de korte pauze zong SuG hun nieuwe nummer B.A.B.Y. . Na dit nieuwe nummer werden er nog wat nummers gespeeld waaronder een van hun bekendste nummers genaamd ☆Gimme×Gimme☆.
Als afsluiter werd het nummer 39GalaxyZ gespeeld en liet Takeru het publiek een gedeelte van het nummer zingen. Hierna moest het publiek afscheid nemen van SuG en werd het tijd voor de laatste band van de avond: DEAD END.

Setlist SuG:
Gr8 story
sweeToxic
LOVE SCREAM PARTY
– MC –
B.A.B.Y.
☆Gimme×Gimme☆
R.P.G. ~ Rockin’ Playing Game
39GalaxyZ

DEAD END @ Olympia MECCHI JULIEN
DEAD END @ Olympia MECCHI JULIEN

Het licht in de zaal werd gedimd en de bandleden van DEAD END het podium op. Toen zanger Morrie het podium opkwam had hij een zeer duistere aura om zich heen hangen, ook de band zag er erg mysterieus uit. De zaal barstte los toen ze het eerste nummer inzette. De zaal werd gevuld met de geweldige oldschool hardrock muziek van DEAD END. Beide gitaristen hadden vrij veel gitaarsolo’s. Wat een pluspunt was voor alle niet Franse mensen in de zaal was dat DEAD END als enige alles in het Engels zei tijdens hun korte pauzes. De zanger moedigde het publiek aan om mee te springen en te zingen. Na een aantal nummers vormde zich een kleine moshpit wat meer naar achteren in de zaal. Ieder bandlid een beetje zijn eigen stijl had qua uiterlijk: de één was erg duister en mysterieus, terwijl de ander felle kleurtjes droeg met panterprintjes en een rokje aanhad. Na dik een uur te hebben gespeeld kwam DEAD END alweer bij het laatste nummer.

Nadat DEAD END het podium had verlaten waren veel mensen nog aan het napraten over de drie bands die hun avond had gevuld vol met fantastische muziek.

Setlist DEAD END:
Suishoju
SSS
CALAMITY
Matenrou Game
Angel
Serafine
Seiren
Blackout
Devil Sheep

Encore:
Conception

De sfeer in de zaal was heel goed omdat er een goede harmonie was tussen de fans van de verschillende bands en daardoor kon er samen genoten worden van de drie bands. Jammer dat het voor de meeste Nederlandse (en Belgische) fans toch nog best ver reizen is naar Parijs, anders was de zaal zeker weten nog veel voller geweest! Desondanks dat Parijs erg ver reizen was was Japan Music Fest toch echt wel alles waard! Hopelijk komt er ooit een Japan Music Fest wat dichter bij huis!

Foto’s: Aimeji / MECCHI JULIEN – officiële foto’s voor Japan Music Fest 2014

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Eén gedachte over “Japan Music Fest 2014: avond vol fantastische muziek

  • 27 augustus, 2014 om 18:53
    Permalink

    Sadie en DEAD END klinken voor mij in dit verslag alsof ze een super indruk maakte, ook al kende je ze nog niet!
    En dat is helemaal super =D

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?