Gezellig en heet eerste editie Moshi Moshi

De eerste editie van Moshi Moshi vond plaats op een zeer warme zondag, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij aankomst bij de locatie viel de lange rij bij de ingang mij op. Wat betreft de interesse in deze nieuwe conventie zat het wel goed! Wat betreft locatie was het interessant, de binnenruimte was rond en had een gietijzeren plafond. Dit viel direct op, extra dankzij de verlichting, bij binnenkomst. Alles was overzichtelijk in één ruimte, met aan de rechterkant het eten en drinken en zitruimte, in het midden een gamegedeelte en aan de linkerkant de dealers en maidcafé. Naast de ingang stond het podium waar alles plaatsvond, waaronder modeshows en het optreden van Chii Sakurabi.

Voor diegene die grote conventies gewend zijn, is een conventie als Moshi Moshi misschien veel te klein. Maar voor diegene die nog nooit naar een conventie zijn geweest, is Moshi Moshi juist een prima start. Juist dat het zo overzichtelijk was, vond ik een grote pluspunt. Je kan makkelijk heen en weer manoeuvreren. Het nadeel was wel dat alles te horen was, het podium gaf natuurlijk veel geluid mee en dat maakte het communiceren op andere plekken van de locatie wat lastiger. Juist vanwege de warmte, was naar buiten lopen een betere optie. Daar waren her en der plekken om te fotograferen.

Op het einde van de dag trad Chii Sakurabi op voor een halflege ruimte, wat behoorlijk jammer was. Voor Chii maakte het weinig uit of de ruimte leeg of vol was, heel vrolijk zong ze haar liedjes van haar nieuwste album Moon Princess en haar eerste album Mirage. Ze was zeer bewegelijk op het podium en danste terwijl ze live zong. Inmiddels heeft ze zelf een clip online gezet met haar optreden in Nederland.

Over het algemeen vond ik Moshi Moshi geslaagd om de volgende redenenen: er waren leuke activiteiten, het was overzichtelijk en Chii Sakurabi was een mooie kers op de taart. Het weer was prachtig, maar helaas was er de pech dat de warmte bleef hangen in de Gashouder. Daarnaast waren er heerlijke hapjes te halen bij bijvoorbeeld Roppongi, leuke workshops en leuke kraampjes. Ik ben erg benieuwd naar de volgende editie van Moshi Moshi!

Foto’s: door onze partner Miyako Studio

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?