AVO Blog interview met Chii Sakurabi

This post is also available in: English

J-POP zangeres Chii Sakurabi was de eregast op de eerste editie van Moshi Moshi en dat was voor mij genoeg reden om haar te interviewen. Voor het optreden op Moshi Moshi ging ik zitten met Chii Sakurabi en praten over Nederland, haar leven in de Verenigde Staten en haar nieuwste album Moon Princess.

_ND44654-

AVO Blog: Kan jij jezelf voorstellen?
Chii Sakurabi: Hallo-lo! Ik ben Chii Sakurabi, een Japanse J-POP zangeres en artiest uit Tokyo in Japan, nu woonachtig in de VS.

AVO Blog: Wat heeft jou aangetrokken tot je muzikale carrière? Was dit de muziek, de concerten of iets anders?
Chii Sakurabi: Ik denk doordat ik voornamelijk een passie heb voor het vertellen van verhalen. Het is een manier hoe ik mijn fantasie wereld kan uiten, en de muziek brengt mijn verhaal tot leven. Natuurlijk, de energie die ik krijg van concerten is datgene dat me gemotiveerd blijft houden om nog meer te doen.

AVO Blog: Waarom wilde je altijd al een zangeres worden?
Chii Sakurabi: Ik heb van kinds af aan al van zingen gehouden. Mijn oma bij wie ik opgegroeid ben was een lerares in traditionele Japanse enka zang, ik heb dat dus in mijn bloed (vrije vertaling) Gedurende de universiteit ontmoette ik een muzikant van een beroemde band in Japan en we hebben een hoop gepraat over de muziek industrie. Ik was geïnspireerd door zijn passie om muziek te creëren en aangezien ik een passie voor zingen had, heb ik besloten te proberen er mijn carrière van te maken. Toen ontmoete ik Nucky, een toetsenist en componist die op zoek was naar een J-POP zangers en het klikte.

AVO Blog: Jij komt uit Tokyo, Japan, maar je bent in 2010 naar de VS verhuisd om de internationale basis van je muziek uit te breiden. Hoe heb je de verandering van land en cultuur ervaren, ben je tevreden met je keus om naar de VS te verhuizen?
Chii Sakurabi: Uiteraard is het in de Verenigde Staten een heel andere wereld dan in Japan. Maar ik heb het gevoel dat het zo bedoeld was, omdat mijn persoonlijkheid beter past bij de Amerikaanse manier van leven. Ik hou van de Japanse cultuur en uiteraard van het eten, maar in Los Angeles zijn er zoveel Japanse mensen dat ik soms het gevoel heb alsof ik het beste van beide werelden heb! Ik ben erg tevreden dat ik naar de Verenigde Staten ben verhuist. Ik weet niet of ik nog steeds muziek zou maken als ik nog in Japan was gebleven. In de Verenigde Staten is J-POP nog behoorlijk nieuw en ik denk dat ik mijn niche heb gevonden door op te treden op anime conventies en popcultuur festivals. Ik ben erg enthousiast om te zien wat voor mogelijkheden er aan komen!

_ND44721-

AVO Blog: Dit is de eerste keer voor jou dat je Nederland bezoekt. Wat was je eerste indruk, heb je Nederlandse lekkernijen geprobeerd en heb je wat Nederlandse woorden geleerd?
Chii Sakurabi: Mijn eerste indruk van Nederland was de architectuur van de gebouwen. Ik hou van de mix in nieuwe en oude gebouwen binnen Amsterdam. Ik heb wat Nederlandse lekkernijen geprobeerd, deze waren geweldig! Ik hield van de chocolade, kroketten en friet met mayonaise, Old Amsterdam kaas en pannenkoeken! Ik heb niet de kans gehad om veel Nederlandse woorden te leren maar ik heb “Dank u” geleerd!

AVO Blog: Je maakt vrolijke Japanse pop muziek en je muziek is voornamelijk georiënteerd rond fantasie. Welke van jouw eigen nummers is je favoriet?
Chii Sakurabi: Klopt, ik probeer positieve muziek te maken wat mensen geluk brengt. Mijn favoriete nummer is Veil dat eigenlijk mijn nieuwste single is van Moon Princess. Ik hou van de intensiteit van de muziek omdat het me altijd enthousiast maakt.

AVO Blog: Je hebt je tweede album Moon Princess net uitgebracht, kan je ons er iets over vertellen?
Chii Sakurabi: Moon Princess is een album waar ik al even naar uit kijk om te maken omdat ik zo’n sterke connectie voel met de Japanse sprookjes figuur Kaguya, dat de inspiratie is voor dit album. De meeste nummers vertellen mijn interpretatie van het verhaal van Kaguya, een prinses van de maan die op aarde is opgegroeid en later weer terugkeert naar de maan. Ik denk dat de nummers nog energieker en dynamischer zijn dan mijn eerste album Mirage en de geluidskwaliteit is zeker verbeterd voor deze uitgave. Ik kijk er echt naar uit om dit album te delen met de mensen over de wereld!

AVO Blog: Wat is jou favoriete muziek? Vind je andere genres leuk om te luisteren? 
Chii Sakurabi: Uiteraard, ik hou van J-POP maar ik luister ook graag naar rock en elektronische muziek. Daarom kan je altijd een aantal van die elementen terug horen in mijn muziek.

_ND44708-

AVO Blog: Je ontwerpt je eigen lolita kleding, heb je ooit overwogen je eigen merk te beginnen?
Chii Sakurabi: Hmm… ik heb er nooit echt over nagedacht, maar je weet maar nooit!

AVO Blog: Als jij je eigen kleding merk zou beginnen, wie zou je dan als eerste willen aankleden?
Chii Sakurabi: Nou, ik weet niet wat betreft anderen, maar ik zou waarschijnlijk beginnen met mezelf te kleden.

AVO Blog: Wat voor invloed hebben de fans op jou en wat voor invloed denk jij op je fans te hebben?
Chii Sakurabi: Ik adoreer mijn fans. Zij houden me zo energiek en enthousiast over het maken van muziek en het houden van concerten. Als een onafhankelijke artiest heb ik hun steun echt nodig en ze zijn altijd bereid dat te bieden. Ik weet niet echt wat voor invloed ik op mijn fans heb maar als ik hun dag een beetje vrolijker kan maken met mijn muziek is dat voor mij voldoende!

AVO Blog: Je werkt hard als muzikant, maar als je deze richting niet had gekozen wat had je dan nu voor werk gedaan?
Chii Sakurabi: Hmm… wie zou het weten? Omdat ik een creatief persoon ben kan ik me inbeelden dat ik iets zou doen in de kunst, zoals het ontwerpen van zaken of zelfs richting films.

AVO Blog: Wat is je grootste prestatie tot dusver?
Chii Sakurabi: Ik ben nog een beetje een nieuwe artiest maar ik denk dat mijn grootste prestatie tot nu toe het uitgeven van mijn nieuwe album Moon Princess is. Ik heb veel tijd besteed aan het maken en al mijn passie erin gestoken. Het is echt mijn beste werk tot nu toe en ik hoop dat veel mensen ervan genieten!

AVO Blog: Je hebt door de VS gereisd maar je bent ook in andere landen geweest. Nu ben je in Nederland! Heb je een land waar je nog wenst heen te gaan?
Chii Sakurabi: Dit jaar had ik de kans om in Nieuw-Zeeland op te treden, dat was geweldig! Helaas had ik niet de kans om toen naar Australië te gaan, al was het wel dichtbij en het een droom bestemming van me was. Hopelijk krijg ik op een dag de kans om in Australië op te treden!

AVO Blog: Ik ben nog niet naar Japan geweest, dus ik heb wat tips nodig. Daarbij kom jij uit Tokyo, dus jij moet dan wel een paar interessante plekken weten om te bezoeken voor als de reis naar Tokyo gepland staat! Heb je wat advies?
Chii Sakurabi: Ik raad aan om Harajuku, Akihabara en Shibuya te bezoeken. Er zijn zoveel dingen om te doen en zien in die gebieden van Tokyo. Je moet ook de karaoke proberen! Tegenwoordig zijn de karaokes behoorlijk indrukwekkend! Je kan er eten en drinken bestellen en je eigen zang opnemen of een CD maken, je kan spelletjes spelen, bepaalde berichten van een artiest of muziek video bekijken en je kan zelfs je karaoke video delen via Nico Nico Live en veel meer!

_ND44767-

AVO Blog: Heb je nog een laatste opmerking voor de lezers van AVO?
Chii Sakurabi: Het was leuk om dit samen mee te maken. Dank jullie voor de constante steun. Ik heb net een nieuwe muziek video voor het nummer “Veil” uitgebracht van mijn laatste album Moon Princess. Bekijk het alsjeblieft! Volg me ook op Facebook en Twitter zodat we in contact kunnen blijven! Bye Nyan!

Ik wil graag Chii Sakurabi bedanken voor haar tijd, de organisatie achter Moshi Moshi (Nippon Project) bedanken voor het mede mogelijk maken van het interview en Miyako Studio voor de leuke interviewfoto’s!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?