MONO Europese tour 2014

De post-rock band MONO komt weer richting Europa voor een tour. De tour, getiteld The Last Dawn / Rays of Darkness, vindt plaats vanaf half november tot en met half december. Nederland en België staan op de planning!

mono_eu2014

MONO bezoekt op dinsdag 2 december de Vera in Groningen. De band krijgt support van de Amerikaanse cellist Helen Money. Kaartjes voor de show kosten €12,- en een maandkaart van €1,50. De show gaat van start om 20.30, de deuren openen een half uur voor de show. Het is niet de eerste keer dat MONO in Vera speelt, de band stond in 2003 om destijds hun tweede album te promoten.

De Belgische datum valt op woensdag 3 december, dan speelt MONO in MAZ in Brugge. Ook hier speelt Helen Money als support. Kaartjes voor de show kosten €16,- in de voorverkoop en €19,- aan de kassa, met speciale kaarten is er korting te krijgen. De deuren openen om 19.30 uur.

De tweede Nederlandse datum op de planning valt op donderdag 4 december in Patronaat in Haarlem. Ook hier speelt Helen Money als support. Kaartjes in de voorverkoop kosten €14,- en aan de deur €16,-, de deuren gaan open om 20.00 uur en het concert gaat van start om 20.30 uur.

Vrijdag 24 oktober komen de twee albums The Last Dawn en Rays of Darkness uit, gelijktijdig opgenomen. Volgens de band is het qua concept en creativiteit totaal verschillend en moeten ze elkaars tegenovergestelde en complementair kanten aan een verhaal zijn.

mono2014

De laatste keer dat de post-rockers in Europa waren was in 2012. Terwijl de Europese tour voor 2014 gepland staat heeft de band inmiddels laten weten ook bezig te zijn voor een andere Europese tour voor 2015!

Bron: MONO

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?