Amsterdam Drawing Extended met Meiro Koizumi

Momenteel is de tentoonstelling Amsterdam Drawing Extended te zien in de Annet Gelink Gallery. De tentoonstelling vormt een uitbreiding van de deelname van deze galerie aan de Amsterdam Drawing art fair van dit jaar. Alle werken die te zien zijn benaderen het medium van tekenen op verschillende manieren. Er zijn werken te zien van Ed van der Elsken, David Maljkovic, Antonis Pittas en Meiro Koizumi.

Meiro Koizumi Untitled, 2000 (video and sound installation)
Meiro Koizumi Untitled, 2000 (video and sound installation)

Koizumi’s werk was al drie keer eerder te zien in de galerie. Tekenen staat centraal in Meiro Koizumi’s artistieke uitoefening. Hij gebruikt de handeling van het tekenen als een middel om verborgen emotionele en spirituele motieven die achter het zichtbare is te ontdekken, dit maakt het onlosmakelijk verbonden met zijn hele oeuvre. In Untitled zien we de kunstenaars de melodie van Auld Lang Sune (veelgebruikt bij diploma-uitreikingen in Japan) fluiten, terwijl ze de potloden op een bord op het ritme van het liedje wrijven. Het werk brengt een gevoel van agressie en energie, met de handeling van het tekenen wordt een voertuig van het algehele resultaat van het videowerk.

Amsterdam Drawing Extended loopt tot en met zaterdag 18 oktober. Annet Gelink Gallery is te vinden aan de Laurierstraat 187-189 in Amsterdam. De gallerie is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Bron: Annet Gelink Gallery

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?