CAMERA JAPAN Festival 2014 filmprogramma online

camerajapanBinnenkort is het weer tijd voor CAMERA JAPAN Festival! Het filmprogramma is enkele dagen geleden online gekomen en er is een hele reeks aan films te zien! Het thema van 2014 is J-Dream! Er zitten zoveel films tussen die mij aanspraken om te gaan kijken, maar helaas kan ik niet alle films in dit blogbericht stoppen. Hierom heb ik een kleine selectie gemaakt van films die mij erg leuk lijken.

Unforgiven (許されざる者, 2013) is een remake van een gelijknamige western uit 1992 door Clint Eastwood, deze film is geregisseerd door Sang-il Lee. De film is een thriller/western en mocht je veel van western movies houden, dan is dit de film die je niet mag missen.

Keblujara (2013/2014) van Akihito Nonowe en Isao Sano bestaat uit een collectie van vier experimentele, korte animaties. Het trok mijn aandacht vanwege de ongewone beelden. Muziek speelt een belangrijke rol in de animaties aangezien er niet in word gesproken. De vier delen zullen afzonderlijk vertoond worden als voorfilm.

Ooit benieuwd geweest wat zich achter de deuren afspeelt in een Love Hotel? Dan is Love Hotel (2014) van Phil Cox een aanrader. Meestal worden in documentaires alleen de beelden over prostitutie en misbruik in de spotlights gezet, maar in Love Hotel zien we de andere kant, de vrijheid en ontspanning die sommigen hier kunnen vinden. De film is co-geregisseerd door Hikaru Toda.

Bayonetta (2013, Fuminori Kizaki) is een animefilm gebaseerd op de gelijknamige videogame uit 2009. Het verhaal gaat over de heks Bayonetta die na 500 jaar ontwaakt uit haar slaap op de bodem van een meer…. ze herinnert zich niets meer. Mocht je het spel hebben gespeeld, dan is de film ook een echte aanrader.

Na het zien van de trailer van Why Don’t You Play in Hell? (地獄でなぜ悪い Jigoku de naze warui?) uit 2013 krijg je toch enigszins een glimlach op je gezicht. Het verhaal gaat over hoe een Yakuza groep een film gaat regisseren. Hou je van comedy? dan raad ik deze film van Sion Sono zeker aan!

Mocht je alle films willen bekijken, de gehele lijst van films is hier te vinden.

Naast dat er films worden gedraait op het festival zullen er ook verschillende andere activiteiten aanwezig zijn. Zo zal onder andere DJ Yuichi Kishino aanwezig zijn voor muziek en zal Ryoko Imai een drumpercussie show houden. Ook zal er kunst te zien zijn van onder andere Yoshiyuki Koinuma, Sato Ryoko en meer! Verder zullen er ook nog een aantal lectures en workshops die je kan bijwonen. CAMERA JAPAN 2014 vindt plaats van van donderdag 2 tot en met zondag 5 oktober in Rotterdam (LantarenVenster), van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 oktober in Amsterdam (Melkweg Cinema) en van vrijdag 10 tot en met zondag 12 oktober in Amsterdam (Kriterion). Tussen dinsdag 7 en zondag 26 oktober is CAMERA JAPAN on tour en zullen er op diverse locaties films te zien zijn, waaronder in Groningen.

Bron: CAMERA JAPAN

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

2 gedachten over “CAMERA JAPAN Festival 2014 filmprogramma online

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?