Idolgroep Are 湯 Lady danst met jou voor heet water

In het Tohoku gebied is er de laatste jaren veel nieuws geweest dat in verband staat met 11 maart 2011, veel was negatief. Maar in dit gebied zijn de bewoners bezig om ook de positiviteit naar boven te halen. Laatst was er een presentatie van een nieuwe idolgroep bij een warmwaterbron in Akiu: Are 湯 Lady.

Are You Lady

De idolgroep stond voor 20 journalisten en bracht hun nieuwe lied en daarmee ook hun debuut ten gehore ter promotie van de warmwaterbronnen in Akiu. 湯 betekent heet water, maar de uitspraak hiervan lijkt heel erg op het Engelse ‘you’. Are 湯 Lady bestaat uit 4 leden in de leeftijden van 19 tot 23 jaar oud. Tijdens de presentatie van het lied droegen de meiden de traditionele yukata wat je normaliter ook draagt bij de warmwaterbronnen. Warmwaterbronnen zijn een groot onderdeel van de Tohoku cultuur, gezien er vele bevinden in dit gebied.

Het lied ‘Dance With You (for hot water)’ is geproduceerd door Takashi Hizashi, hij heeft ook voor de bekende idolgroep AKB48 liedjes geproduceerd. Ook heeft hij gespeeld als hoofdgitarist bij de band The Captains en is met deze band twee maal in Amerika geweest. Momenteel is hij onderdeel van AriTV, een mediabedrijf met die over Sendai, Miyagi, Tohoku en Japan bericht.

In de Japanse popcultuur is een idol een jonge ster die als schattig gepromoot wordt. Een idool dient als rolmodel die iedereen adoreert en daarbij moeten de idolen een perfect imago hebben en een goed voorbeeld zijn voor jongeren. Akiu’s warmwaterbron als toeristische plek ondergaat een moeilijke tijd, gezien de bezoekersaantallen van toeristen blijft dalen. Door middel van dit proberen de meiden deze warmwaterbon te promoten. Gezien de idolcultuur groot is in Japan, kan er een kans zijn dat deze promotie de warmwaterbron in Akiu kan helpen! Blijf op de hoogte van de updates van deze schattige meiden op Facebook!

Bron: Tohoku Revival Calendar (onderdeel van AriTV)

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?