CD review: V.I.P – WE ARE ONE / SOMA

This post is also available in: English

Begin dit jaar was I-ai- nog dichtbij te zien tijdens hun allereerste Europese Tour, maar in augustus was het aan V.I.P, het soloproject van I-ai-zanger en componist Hiroaki Nakashima, om Europa onveilig te maken. Zweden beet de spits af en kreeg als eerste de kans om van “Vocalist I-ai- Project” te proeven.

cover---WE-ARE-ONEMet de drie single tracks die sinds 11 augustus online te verkrijgen zijn, wordt het snel duidelijk dat V.I.P ver buiten rock gaat kijken. De singles zijn: WE ARE ONE, SOMA en SOMA (English special version).

WE ARE ONE vliegt meteen in een duidelijke beat. De Dance, Trance en een beetje Tango-invloeden werken samen met snaren, piano en elektrische gitaar om een ton aan energieën te etaleren en je lichaam in beweging te brengen.

cover---SOMAOok SOMA is een prachtig voorbeeld van het spectrum waarmee V.I.P speelt. Terwijl deze song begint als een prachtige hymne, breekt ze uiteindelijk los in een rustige lounge. Wanneer de bas de piano komt vergezellen, is het plaatje compleet. De verschillende klanken dragen het verhaal als een entiteit op zich terwijl de zachte elektronische vervormingen, de fluit, de snaren en het Grieks van Olga Kolisoglou je meteen in een roes brengen. Fantastisch nummer om op weg te dromen onder een azuurblauwe hemel.

cover---SOMA--English-speciSOMA (English Special Version) herneemt SOMA in een geheel nieuw jasje. De lounge is er nog steeds, maar neemt je in gedachten eerder mee naar een gezellige cocktailbar dankzij het jazzy gebruik van de gitaar en de meeslepende percussie. Deze keer zijn zowel Hiroaki als Olga Kolisoglou in het Engels te horen en terwijl het Japans uit het origineel de song extra diepte geeft, weet deze Engelstalige versie ons ook zeker te bekoren.

De twee SOMA’s en WE ARE ONE zijn online beschikbaar op iTunes (klik op de namen van de liedjes en je komt er direct!). Hou daarnaast ook zeker de website van V.I.P in de gaten voor meer informatie.

Score: 89.5/100

Spitch TVB

De immer drukke Spoiler Bitch met een zwak voor Britten en Japanse game-personages. Mythologieën en fantasiewerelden zijn haar ding, van muziek heeft ze echter minder kaas gegeten. Tekent de AVO-mascotte.

4 gedachten over “CD review: V.I.P – WE ARE ONE / SOMA

 • 19 september, 2014 om 13:20
  Permalink

  Ik denk nou niet dat mijn schrijfstijl het belangrijkste punt uit de review is jonges, maar toch bedankt! Even serieus, ga toch lekker V.I.P steunen en koop een single! Alledrie zijn ze goed, maar als ik er eentje uit moet pikken, zou ik zeggen dat je met SOMA zeker niet bedrogen uit zou komen. ;)

  Reactie
  • 19 september, 2014 om 13:30
   Permalink

   Je hebt gelijk, maar dit was toch jouw eerste review? Vandaar de complimenten. Maar inderdaad gaat het om de single! Bedankt voor de tip. ;)

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?