Headbangen met DaizyStripper in Shizuoka SUNASH

daizyEen van de gelukkige bands die ik bezocht tijdens mijn verblijf in Japan was DaizyStripper. Speciaal voor hun ben ik afgereisd naar Shizuoka, een uurtje met de Shinkansen vanuit Tokyo. Ze speelden in een zaaltje genaamd Shizuoka “SUNASH”. Het was dichtbij het station en zou niet moeilijk moeten zijn om te vinden.

Het was lekker weer op 7 augustus, de dag van het concert. Toen ik bij de zaal aankwam stond het merchandise tafeltje buiten. Er was wel een taalbarrière toen ik wat wilde kopen, maar de manager die toevallig erbij was, kon een paar woorden Engels. Dat was wel nodig als je nagaat dat DaizyStripper al een keertje heeft opgetreden in Europa en Noord-Amerika.  Net zoals andere concerten in Japan staat op je kaartje een nummer en zo ging je dus naar binnen, netjes op nummer. Toen ik eenmaal binnen was, zag ik wat voor een klein zaaltje het was. Iedereen stond netjes in een rijtje te wachten totdat het zou beginnen. Ik voelde me ongemakkelijk, maar dat is niet gek als je je bedenkt dat dit mijn eerste concert in Japan was.

Al snel doofde de lichten en klonk “EMBLEM of JAIL”, de SE van het nieuwe album “TRAGUS” wat eerder in de zomer was uitgekomen. Iedereen klapte vrolijk mee op het ritme van de muziek en verwelkomde de band met veel liefde. Toen de hele band op het podium was, klonken de eerste noten van G.Z.K.K. en barstte het concert los. Daarna volgde nog een paar nummers waarop je lekker kon headbangen, tegen mijn verwachting in. Ik had niet zoveel headbangen verwacht! Daarna was het dan tijd voor een praatje met het publiek. Iedereen werd bedankt voor het komen en dat de tour erg leuk is. Na wat koetjes en kalfjes besloot de band weer verder te spelen.

DaizyStripper heeft veel verschillende stijlen die ze kunnen spelen en dat bleek live ook heel goed. Van het harde ‘’MISSING’’ naar het vrolijke “QUALTIER LATIN” tot de wat meer elektronische “Majime complex”. Natuurlijk werden Kazami’s piano skills niet achterwegen gelaten. Na de prachtige solo genaamd “MOONLIGHT of JAIL” van deze drummer en pianospeler volgde een paar rustige liedjes waaronder “HELLO, again.” Zo’n beetje alle nummers van het nieuwe album waren gespeeld door de band. Ik had het album al geluisterd, dus ik wist wat ik kon verwachten. Live klinken de nummers zo goed en de furitsuke die er bij hoort is erg leuk om te doen. Er was onder andere bij “GIRL HUNT” dat je de handen van de buren moest pakken en heen en weer moest gaan, van links naar rechts. Ik durfde dat eerst niet, maar het Japanse meisje wat rechts van me stond pakte gewoon mijn hand en ik deed lekker mee!

Als kers op de taart vond de band het leuk om ons lekker onder te gooien met liters water. Normaal zou ik dit vies vinden, maar iedereen was zo plakkerig dat het erg verfrissend was! Na wat gezwaai en bedankjes verliet de band het podium. De fans begonnen echter al snel weer met gillen voor een encore, het was veel te snel! Na een paar minuten kwam de manager met een vervelende mededeling, de band had geen kracht meer voor een encore. Het was zo geweldig dat de band op was!

Een geweldige avond met de krachten van Yuugiri’s stem, Nao’s gitaarskills, Rei’s geweldige basstrillingen en multifunctionele Kazami! DaizyStripper is een band die ik echt kan aanraden en TRAGUS is het album dat ook zeker een succes van hun is.

Shizu

Nothing can beat my love for Japan ♥

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?