Tentoonstelling Sachi Miyachi in Van Abbemuseum

In het Van Abbemuseum loopt momenteel de tentoonstelling ‘The Fall – Transition into the better’ van Sachi Miyachi. De Japanse wil laten zien hoe de menselijke creativiteit ingezet wordt om in tijden van crisis nieuwe energie te vinden.

Sachi Miyachi. Foto Van Abbemuseum
Sachi Miyachi. Foto: Van Abbemuseum

De kunstenares is de winnares van de Theodora Niemeijer prijs 2014, een beeldende kunstprijs voor beginnende, vrouwelijke kunstenaars. Ze won de prijs omdat ze het beste projectvoorstel maakte voor de ruimte van ‘Het Oog’ in het museum, een ovale patio.

In deze ruimte wil Miyachi een microkosmos creëren waar regelmatig performances worden gehouden geïnspireerd op festivals overal op de wereld die gaan over het zuiveren van het leven en het verdrijven van negatieve geesten zoals Holi, het Hindu lentefestival van kleuren. Momenteel is er via de website van Van Abbemuseum een livestream te zien van de ruimte waarin de kunstenares werkt.

Sachi Miyachi (1978) is geboren in Tokyo waar ze Kunst, antropologie en filosofie studeerde aan de Wako Universiteit. Sinds 2004 woont en werkt ze in Amsterdam waar ze een bachelor aan de Gerrit Rietveld Academie volgde en in 2009 haar master aan het Sandberg Instituut afrondde. Haar werk bestaat voornamelijk uit driedimensionale installaties en performances over de conflicterende relatie tussen omgeving, technologisch en de mens.

Het Van Abbemuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op iedere eerste donderdag van de maand is het museum geopend tot 21.00 uur. Om het museum binnen te komn betaal je als volwassene €12,-, groepen van 10 of meer personen €9,-, jongeren van 13 tot 18 jaar, studenten en CJP houders betalen €6,-. Museumkaart is natuurlijk gratis. En iedere eerste donderdag van de maand van 17.00 tot 21.00 uur is het gratis toegang! Het museum is te vinden aan de Bilderdijklaan 10 in Eindhoven.

De tentoonstelling ‘The Fall – Transition into the better’ loopt nog tot en met zondag 29 maart 2015.

Bron: Van Abbemuseum

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?