7 dingen die je moet doen in Tokyo

Goed, je hebt je vliegticket, je verblijf, je paspoort en geld. Alleen de vraag die nog overblijft is, wat je dan gaat doen in Tokyo. Eén ding is zeker, je zal je niet vervelen want er is genoeg te doen! Zoveel dat je niet eens alles kan doen wat je wilt. Het is daarom handig om op te schrijven wat je wilt doen en keuzes maken. Om je op weg te helpen heb ik 7 leuke dingen op een rijtje gezet wat je ook eventueel in je lijstje zou moeten opnemen.

Tokyo Tower

Tokyo TowerAls je van uitzichten over de stad houdt, kan je naar de Tokyo Sky Tree gaan, maar zelf leek mij Tokyo Tower leuker. Ook is deze een stuk minder druk en de kans is dan groter dat je naar binnen kan. Naast deze redenen ziet Tokyo Tower er gewoon leuker uit met zijn rood/witte bebouwing. Op 150 m hoogte heb je het normale uitkijkplatform, nog een beetje bij betalen en je kan nog meer zien op 250 m hoogte. Als het echt helder is kan je zelfs Mt. Fuji zien! Jammer genoeg had ik dat geluk niet.. Ook is er voor Tokyo Tower een tempeltje dat je kan bezoeken.

Sweets Paradise

Ben je wezen shoppen in Harajuku of ben je naar de Meiji Shrine geweest en uitgeput? Nog even volhouden en ga op zoek naar Sweets Paradise in Takeshita Dori. Voor ongeveer 1500 yen kan je daar voor 70 minuten lekker zitten en je vol douwen met allerlei taartjes, ijs, zoetigheden maar ook koude pasta. Onbeperkt drinken zit hier ook bij. Eet smakelijk!

Sensoji Temple

Sensoji Temple

Sensoji Temple is dé tempel die je echt bezocht moet hebben als je in Tokyo bent. De tempel en de beroemde Kaminari gate is niet alleen prachtig om te zien, ook kan je in het shopping straatje traditionele spullen kopen en lekker eten proeven. Ook souvenirtjes kan je hier prima kopen. Ik kan je verzekeren, hier ben je echt wel eventjes zoet!

Tower Records

Dé cd zaak van Japan. Nouja, zaak? De meeste vestigingen zijn verdiepingen hoog! Wie van muziek houdt kan hier goed terecht, ook voor tijdschriften en een hapje en een drankje ben je welkom. De nieuwste releases kan je beluisteren en ook accessoires kun je hier kopen. Voor iedere muziek liefhebber is er wat!

Pokémon Centre

Pokémon Center

Al ben je niet echt een Pokémon fan, velen zijn opgegroeid met Pokémon en daarom is het Pokémon Center een bezoekje waard. Het is gaaf om te zien hoeveel spullen er van deze serie wel niet zijn. Ook kan het er behoorlijk druk zijn, er is zoveel animo voor deze beestjes. Ik ging er in ieder geval met tassen vol vandoor!

Japanse restaurants

Er zijn natuurlijk McDonalds, Burger Kings, Pizza en Pasta restaurants maar laat die lekker achter je. Richt je aandacht op de Japanse restaurants. Ze zijn goedkoop en erg lekker! Ben je in bijv. Shibuya of Shinjuku? Dan hebben velen restaurants een Engelse kaart. En als ze dat niet hebben wijs je gewoon wat aan, het is heerlijk!

Ueno Zoo

Ueno Zoo/Park

Ben je het rondwandelen in de grote wijken een beetje zat? Dan kan je naar het Ueno Park waar je heerlijk kan zitten. Als dat je snel te saai wordt loop je gewoon Ueno Zoo in, het dierenpark van Tokyo waar je voor maar 600 yen in kan. Ook is er de mogelijkheid om panda’s in deze dierentuin te zien!

Naast deze 7 tips kan je ook nog bijv. karaoke doen, naar Akihabara en Ikebukero en nog veel meer! Het is gewoon teveel. Veel onderzoek ernaar doen online of in folders is een goede start. Ik hoop dat je alvast een begin hebt met wat je zoals kan doen tijdens je toekomstige vakantie!

Shizu

Nothing can beat my love for Japan ♥

2 gedachten over “7 dingen die je moet doen in Tokyo

 • 8 oktober, 2014 om 19:25
  Permalink

  Vergeet Tokyo Tower, en ga naar Mori Tower (Roppongi Hills). Allereerst is dit zover ik weet het enige uitzichtplatform in de open lucht in centraal Tokyo (alleen bij goed weer), en je dus niet achter glas staat dat je foto’s verpest. Maar het grootste voordeel: vanaf Mori Tower heb je een prachtig uitzicht op, jawel, Tokyo Tower: http://i.imgur.com/SK5s53E.jpg

  Reactie
  • 8 oktober, 2014 om 20:50
   Permalink

   Klopt, ik ging er ook naartoe, maar toen was ie dicht omdat het al de hele dag regende ^^; Dus ik kon er niet over beoordelen.. Maar bedankt voor je tip! :D

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?