Eerste boeddhistisch filmfestival van België in Antwerpen

Op zondag 12 oktober vindt het eerste boeddhistisch filmfestival van België plaats onder de noemer Buddhist Film Festival Europe. De eerste editie vindt plaats in Antwerpen en is een samenwerking van Ehipassiko, een boeddhistisch centrum in Antwerpen, Babeth M. VanLoo (organisator Buddhist Film Festival Europe) en De Roma. Het programma bestaat uit speelfilms, kortfilms en documentaires aangevuld met inspirerende talks, meditatiesessies en live-muziek. Het thema dit jaar is verbinding. Een aantal van de films wordt ingeleid en na afloop zijn er panelgesprekken met de regisseur en verschillende boeddhistische leraren. Dit festival is een prima manier om met diverse boeddhistische tradities in contact te komen.

BFFE2014

Één van de films die te zien zijn is de film Painting Peace – The art of life of Kazuaki Tanahashi van Babeth M. Vanloo. Kazuaki Tanahashi is kunstenaar, zenleraar, kalligraaf, schrijver, vertaler en vredes-activist. In de film kom je onder andere achter wat de drijfveren van zijn kunst en activisme is. Tanahashi reist op 80 jarige leeftijd nog steeds de wereld rond en vervult een brugfunctie in de Oost-West dialoog. Kazuaki Tanahashi is aanwezig om samen met regisseur Babeth M. VanLoo na te praten over de film.

In totaal zijn er vijf films te zien, diverse praatjes en meditatiesessies met onder andere Edel Maex, Paul Van hooydonck, Jotika Hermsen, Ton Lathouwers, Luc de Winter, Fons Martens, Frank de Waele. Er zal muziek te horen zijn van Ninaad, zij maken Noord-Indische klassieke muziek op bansuri (indische bamboefluit) en tabla’s (percussie).

Voor de jongere mensen onder ons is er tussen 10.30 en 13.03 uur de film The Cup te zien, mindfulness yoga en een origami workshop met Fons Martens.

Tickets zijn online te koop of via telefoon aan de Ticketbalie van De Roma (+32 (0)3 292 97 40). Er zijn diverse tijdperiodes waarbij je voor €10,- naar binnen kunt en een beperkt aantal activiteiten kunt doen: 10.30 tot 16.30 voor een ontbijtgesprek en de films The Regarder of Sounds en Aung San Suu Kyi. 14.00 tot 19.30 uur voor de films Aung San Suu Kyi, De Dhammapada en PAINTING PEACE – The Art and Life of Kazuaki Tanahashi. 17.00 tot 22.30 uur voor de films De Dhammapadda, PAINTING PEACE – The Art and Life of Kazuaki Tanahashi en Milarepa. Een ticket voor kinderen van 6 tot 14 jaar is €5,-. Een festivalticket voor het volledige programma kost €25,-.

Bron: BFFEA

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?