Zen & Inkt: Japanse herfstweek bij Grafisch Werkcentrum Amsterdam

In Grafisch Werkcentrum Amsterdam (GWA) zal er deze herfstvakantie, beginnende vanaf maandag 13 oktober, een Japanse herfstweek zijn: Zen & Inkt. Tijdens deze week zijn er workshops, lezingen en inspiratie op het gebied van haiku, papier, binden en vormgeving op te doen. Na deze week zal je thuiskomen met een tastbaar resultaat.

zeninkt_herfst2014Op maandag 13 oktober zal er na een introductie van de werkplaats en machines een workhops te volgen zijn van Jan de Jong over haiku’s en andere Japanse versvormen. Wat is de achtergrond en wat is er bijzonder aan? Tijdens het tweede dagdeel zullen Lies Verdenius en Annelinde de Jong praten over Japan, Lies doet dat met behulp van beelden, Annelinde laat zien hoe papierscheppen in zijn werk gaat.
Op dinsdag 14 oktober is het mogelijk om je eigen haiku in lood of hout te zetten (letterzetten). Daarnaast zal Mark Schalken een lezing geven over Japanse visuele cultuur en zen-esthetiek aan de hand van filosofen, foto’s, affiches en ander beeldmateriaal. Deze lezing is ook los te volgen. Tijdens deze dag gaat er ook met beeld gewerkt worden, onder begeleiding van typograaf Wiek Molin en Mark Schalken.
Op woensdag 15 oktober wordt er voortgezet met het zetten en drukken van de letters.
Op donderdag 16 oktober zal er aandacht gegeven worden aan boekbinden en dozen maken. Met het papier dat geschept is en papier dat bedrukt is zal er een Haku Chitsu met traditionele sluiting gemaakt worden.
Op de laatste dag, vrijdag 17 oktober zal er een workshop Japans binden gegeven worden, er zal een boek gebonden worden die in de Japanse doos die op dag 4 gemaakt is zal passen. Aan het eind zal er geproost worden op de goede afloop.

De prijs voor deze Japanse herfstweek per deelnemer is €395,- en is inclusief lunch en alle materialen. De lezing van Mark Schalken is ook zonder deelname aan deze herfstweek mogelijk, entree is €12,50. Inschrijven kan via de website van Grafisch Werkcentrum Amsterdam. Het GWA is te vinden aan de Molukkenstraat 200-P1 in Amsterdam.

Bron: Grafisch Werkcentrum Amsterdam

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?