7e editie KLIK! Animatie Festival in Amsterdam

klikVan dinsdag 4 november tot en met zondag 9 november zal het jaarlijkse animatie festival KLIK! plaatsvinden in het film instituut EYE in Amsterdam. Het thema van dit jaar is ‘Boys, Girls % Beyond!’. Op het festival is van alles te doen maar natuurlijk staan de korte animaties, ingezonden door mensen uit allerlei verschillende landen en plaatsen,in de spotlights. Er zullen heel veel verschillende animaties te zien zijn en naast deze animaties is er ook nog tijd om workshops en presentaties bij te wonen! Onder de animaties die te zien zullen zijn zitten ook een aantal Japanse animaties!

DARK MIXER

De animatie.  gemaakt door Hirotoshi Iwasaki, vertelt het verhaal over transformatie en verandering. In de animatie zelf zie je allerlei dingen, allemaal in zwart wit kleuren, die er wat vreemd uitzien. Sommige dingen zijn onvolledig, een man met een dierenkop, deze animatie zal bij velen veel vragen gaan opwekken. Maker Hirotoshi Iwasaki was vooral geinspireerd door alchemie en wetenschap. Hij verteld dat alchemie ons laat zien dat elk materiaal eerst terug gebracht moet worden naar zijn basis voordat het kan veranderen in iets onnatuurlijks en bijzonders. Hierdoor kreeg hij de inspiratie om dingen te mixen zodat hieruit onbekende, wat donker uitziende figuren ontstonden. De animatie duurt ongeveer 4 minuten en is te zien op woensdag 5 november en zaterdag 8 november.

Blind Sugar

Blind Sugar is gemaakt door Miki Tanaka, Sayaka Omodaka en Yuri Habuka. Deze korte animatie zit vol met humor en heeft een romantisch tintje. Het verhaal gaat over een man en een vrouw op kantoor, op een bepaald moment is de vrouw bezig met suiker en gooit dit per ongeluk op de man zijn computer. De man wordt hierdoor ongelofelijk boos op haar, het incident met de suiker gaat dagenlang door… tot op een dag de suiker op is! Wil je weten wat er na die dag gebeurd? Kijk dan zeker deze korte animatie! De animatie duurt ongeveer 10 minuten en is te zien op woensdag 5 november en zaterdag 8 november.

Snow Hut (かまくら)

In de korte animatie van Snow Hut zit niet echt een verhaal. De animatie laat meer zien hoe maker Yoriko Mizushiri de sneeuw herinnert. Yoriko kwam namelijk uit een stad waar vaak sneeuw aanwezig was, de sneeuw gaf het dorp een zachte en onschuldige uitstraling. In deze korte animatie zitten geen verborgen boodschappen of iets dergelijks, het laat alleen de schoonheid zien van hoe Yoriko zich de sneeuw herinnerde. De animatie duurt ongeveer 5 minuten en is te zien op woensdag 5 november, donderdag 6 november en zaterdag 8 november.

Naast deze animaties zijn er ook nog andere categorieën zoals de door studenten ingezonden animaties, animaties gerelateerd aan de politiek, animation for hire, best of KLIK! 2014, de vrijdag en zaterdag ochtend shows en de music channel. Ook is er nog de categorie die bij het thema hoort, namelijk de categorie KLIK! BOYS, GIRLS & BEYOND! Hier zijn allemaal animaties te vinden over wat er zich afspeelt tussen de man en vrouw en alles hier tussen in. Zo zijn er animaties over homoseksualiteit, transgenders, queer en nog veel meer! Heel erg interessant en nog leuk om naar te kijken ook, want wie houdt er nou niet van animatie? En natuurlijk niet te vergeten zijn er ook nog de catagorieën KLIK! Specials, KLIK! light forms, KLIK! industry en KLIK! for kids! De opening night zal van start gaan met een geweldige lasershow gemaakt door Pieterjan Ruysch (ook wel bekend als Laserpon3 op youtube).

Tickets voor KLIK! zijn online verkrijgbaar op de website. Een KLIK! day pass kost €30,- online en €32,50 aan de deur. Een KLIK! sunday pass kost €20,- online en €22,50 aan de deur en de KLIK! unlimited pass kost €57,50 online en €60,- aan de deur. De locatie is heel makkelijk te bereiken vanaf Amsterdam centraal, je kan de veerdienst 901 (richting Buiksloterweg) nemen en uitstappen bij de halte Veer Buiksloterweg, vanaf hier is het nog maar 3 minuten lopen!

KLIK! 2014 ziet er veelbelovend uit, met talloze keuzes uit animaties, workshops en andere events valt er van alles te beleven, ga jij ook naar KLIK! 2014?

Bron: KLIK!

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?