Aantal toeristen naar Japan tot nu toe in 2014 over 10 miljoen

Japanese FlagMeer dan 10 miljoen toeristen hebben het Land van de Rijzende Zon bezocht tot nu toe dit jaar, terwijl de yen verzwakt is en de visa restricties verlicht zijn.

De bezoekers vanuit het buitenland in de periode van januari tot en met september steeg met 26% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, tot een record van 9.730.000 bezoekers. Dit liet de overheid weten afgelopen woensdag.

In dit tempo zal het aantal bezoekers van buiten Japan voor het geheel van 2014 vrijwel zeker het vorige hoogtepunt van vorig jaar, dat was toen 10.360.000 bezoekers, overtreffen, zei Japan National Tourism Organization (JNTO). Verwacht wordt dat het totaal waarschijnlijk boven de 12 miljoen bezoekers zal zijn.

Alleen al in september steeg het met 26,8% ten opzichte van vorig jaar. De meeste bezoekers kwamen uit China, met Taiwan op de tweede plaats en Zuid-Korea op de derde plaats.

De toename van de buitenlandse bezoekers naar Japan was ook toe te schrijven aan een groter aantal internationale vluchten van Tokyo Haneda.

Het is geen geheim dat de overheid van Japan een ambitieuze doelstelling van 20 miljoen buitenlandse bezoekers heeft gesteld, met het zicht van de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Dit betekent dat Japan in een toerisme-gericht land gaat veranderen.

Bron: Japan Today

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?