CD review: SAGA – NO BORDER WORLD TOUR EURO MIX

This post is also available in: English

Speciaal voor de Europese tour brengt SAGA een EURO MIX CD uit met alle liedjes die ze tot op heden hebben gemaakt. Deze CD is dan ook meteen de eerste release van het muziektrio: NO BORDER WORLD TOUR, met een compilatie van alle liedjes die gemaakt zijn vanaf het debuut eerder dit jaar.
10671256_10203263130319058_5932638062725794927_n

Tracklist:
01. TOGETHER
02. Life Is…
03. I Love You
04. Xinjie
05. Give Me Five
06. NA LUNA
07. Rainbow
08. Traveling

TOGETHER is het liedje dat gebruikt werd voor een Chinese dramaserie. Het liedje, gezongen in de Chinese taal, bouwt vanaf het begin een spanning op, door de zangeres Ramy en zanger Kevin wat uiteindelijk samenkomt tot samenzang. In het refrein wordt de spanning losgelaten en brengt het lied een melancholisch gevoel met zich mee. Het liedje is over het geheel vrolijk en mocht je de tekst kennen een heerlijke meezinger, al zal dat bij bepaalde punten met een “woowoowoo” ook kunnen voldoen! Het liedje zou ook prima gepast hebben bij een introlied voor een animeserie!

Life is… is een ballad volledig gezongen (in het Koreaans) door Ramy, in het begin wordt het lied ondersteund met een gitaar en later met een heel orkest. In dit lied is goed de stem te horen van de zangeres, zacht en puur. Bij dit lied krijg ik meteen de neiging om de aansteker erbij te pakken en deze aan te doen en mee te zwieren met het liedje. Ramy heeft dit liedje, wat zeer gevoelig overkomt, zelf geschreven, wat het liedje meteen een stukje persoonlijker maakt.

Ook I Love You is een ballad, dit keer gezongen (in het Chinees) door Kevin. De ballad wordt ondersteund door de mooie tonen van een piano, wat het liedje al meteen wat kleiner maakt. Kevin laat in I Love You horen dat hij een goede stem heeft, maar ik mis de flinke uithalen om het lied extra kracht te geven.

Xinjie is weer een ballad, dit keer zijn beide vocalisten weer te horen. Kevin en Ramy beginnen na elkaar met het bezingen van een klein mooi liedje dat later groter gemaakt wordt door een orkest, waarbij de twee prachtig samen zingen. Ook hier is het goed om die aansteker uit je broekzak te halen, aan te steken en in de lucht heen en weer te zwieren.

Bij Give Me Five is er meteen een gehele ommezwaai na een aantal ballads, een stevig drumgeluid met daarop volgend beide vocalisten met een auto tune. Het zeer dansbare liedje doet mij denken aan een zeer bekend liedje van zeer een beroemde Engelse rockgroep, maar met een flinke eigen electro twist. Al met al klinkt dit liedje erg goed in de oren!

NA LUNA lijkt verder te gaan waar SAGA is gebleven met Give Me Five: een dansbare plaat met electro twist. Alleen gaat het trio hier een stapje verder. De electro is hier veel meer hoorbaar, waardoor de plaat veel dansbaarder wordt. Bij dit liedje is het onmogelijk om stil te blijven staan!

Rainbow geeft eerst het gevoel een vrolijk up-tempo liedje te worden, maar wordt opeens afgekapt door de zang van Kevin en Ramy ondersteund door een piano en later orkest. Opvallend is de zwaardere stem van Kevin in dit lied, maar dit is totaal niet storend in deze ballad. Het liedje is uiteindelijk  lief en vrolijk, maar jammer genoeg mis ik tempo in dit lied.

Bij het laatste liedje van de CD, de ballad Traveling, krijg ik even het gevoel te luisteren naar filmmuziek. In dit korte liedje is de stem van Kevin nogmaals goed te horen, hij bewijst hier dat hij mooie uithalen kan maken en zijn hand er niet voor omdraait om het liedje weer klein te maken! Een prima ballad om het album mee te eindigen! Kort maar krachtig.

SAGA-Stairs

Erg leuk bij dit album is om te zien dat de twee vocalisten in deze groep allebei de kans krijgen om zelf ook iets te maken, dit brengt veel afwisseling in de muziek van de band, ook in de diverse ballads en up-tempo liedjes in diverse talen op dit album. Dit album is momenteel te halen tijdens de Europese tour van SAGA. 6 november speelt de groep in Den Haag.

Score: 80/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?