Tentoonstelling Beyond the border van Yuko Nakaya in Galerie Arielle d’Hauterives

Tot en met zaterdag 22 november is de tentoonstelling Beyond the border van de Japanse kunstenares Yuko Nakaya te bekijken in de Galerie Arielle d’Hauterives met schilderijen, sculpturen en installaties van haar hand. De kunstenares tekent de wereld van het onderbewuste, terwijl ze op zoek is naar de zuivere en smetteloze ziel.

Voor Nakaya is geen illustratie, geen schilderij een muur, maar meer een raam. Deze ramen zijn als dueren die onze emoties ambieren. Er is een brug tussen ‘hier’ en ‘voorbij’. Het zijn geen ramen, waardoor je van de binnenkant naar een landschap kijkt. Het is een ingang naar onze gevoelens. Nakaya wilt dit vangen en het licht vertegenwoordigen.

Yuko Nakaya - Beyond the border - Hand Print performance - 2014
Yuko Nakaya – Beyond the border – Hand Print performance – 2014

Yuko Nakaya is geboren in Aichi in Japan, in 1989 studeerde ze af van de Meijo Universiteit met hoofdvak in Farmacie. Tussen 1985 en 1991 studeerde ze aan de Kinichiro Kato en Kazuko Niwa privé kunstschool. Daarna verhuisde ze naar Belgie en heeft daar nog gestudeerd aan de Academie des Beaux-Arts in Watermael-Boitsfort.

Bekijk hier de video van de opening van de tentoonstelling in de galerie. Galerie Arielle d’Hauterives is te vinden aan de Tasson Snelstraat in Sint-Gillies en is donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 14.00 tot 19.00 uur.

Bron: Galerie Arielle d’Hauterives

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?