Tokyo 2020 wil honkbal en softbal op Zomer Spelen

Er is een mogelijkheid dat honkbal en softbal terugkomst op de Olympische Spelen, namelijk in het programma Tokyo 2020! Goed nieuws voor de liefhebbers van honkbal en softbal, waaronder ikzelf.

tokyo2020baseball

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) presenteerde vorige week veertig voorstellen om de Olympische Spelen op de schop te nemen en te vernieuwen. Één van die voorstellen houdt in dat organiserende steden in de toekomst de kans krijgen om eenmalig sporten aan het Olympisch programma toe te voegen. Dit zou betekenen dat de weg vrij is voor het terugbrengen van de twee sporten tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokyo in 2020!

Yoshiro Mori, voorzitter van het organisatiecomité voor Tokyo 2020, liet eerder dit jaar al weten positief tegenover het voorstel te staan om honkbal en softbal terug op het programma te zetten. Het IOC bezocht afgelopen woensdag voor de tweede maal Tokyo om onder andere op de hoogte gebracht te worden van de voortgang van de bouw van een stadion.

In Japan is honkbal en softbal een zeer populaire sport. Er is amateur honkbal, high school honkbal, maar ook professioneel honkbal in Japan. Geïntroduceerd door de Amerikaan Horace Wilson in 1872, het eerste team, Shimbashi Athletic Club, werd gestart in 1878 en sindsdien is het populair in Japan!Tijdens de Olympische Spelen heeft Japan al een aantal medailles kunnen behalen met honkbal, waaronder 3 bronze medailles en 1 zilveren. Honkbal is een sport die alleen door mannen op de Spelen wordt beoefend, softbal is de tegenhanger hiervan en voor vrouwen. Maar in principe wordt softbal door zowel vrouwen als door mannen gespeeld, maar wel in hun eigen competitie.

Honkbal en softbal stond tijdens de Olympische Zomerspelen van 2008 voor het laatst op het programma, in 2005 besliste het IOC na een stemming om het voor de Olympische Zomerspelen van 2012 in Londen te schrappen. Honkbal en softbal liepen op 8 september 2013 de kans mis om voor 2020 terug te keren op het Olympisch programma.

De hervormingen, “Olympic Agenda 2020” zal in stemming gebracht worden tijdens een speciale sessie op 8 en 9 december in Monaco met alle IOC leden. Meeste of alle aanbevelingen zullen naar verwachting geaccepteerd.

Bron: The Japan News via honkbalsite.com

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?