Minstens drie doden door hevige sneeuwval

De laatste tijd horen we vaak van extreme weersomstandigheden overal ter wereld. Extreme regen, langdurige hitte, langdurige ijzel, maar ook extreem hevige sneeuwval. Ook Japan werd eergisteren getroffen door zo’n hevige sneeuwval.

Sneeuwval
Op het noordelijke eiland Hokkaido vielen twee doden. Een oudere vrouw overleed toen het dak van een warenhuis zwichtte onder het gewicht van de sneeuw. Een andere vrouw werd aangereden door een sneeuwruimder, met noodlottige gevolgen. Een ander slachtoffer kwam ook om tijdens het sneeuwruimen.

Nieuwsberichten melden dat er op sommige plaatsen wel tot bijna twee meter sneeuw viel! Bijvoorbeeld het bergdorp Tsunan, waar tot 185 centimeter sneeuw werd opgemeten. Op bepaalde plaatsen viel wel een meter op nog geen 24 uur. Zulke hevige sneeuwval heeft natuurlijk heel wat gevolgen.

Het vliegverkeer zat in een strop. Wel 120 vluchten moesten worden geannuleerd. Ook de grote snelwegen werden afgesloten voor het verkeer. Nog veel erger voor de bevolking is dat zo’n 18.000 gezinnen tijdelijk zonder stroom zaten. Opgesloten in een huis waar misschien zelfs de verwarming elektriciteit nodig heeft.

Een zeer trieste balans, zeker als we ook rekening houden met de sneeuwval van afgelopen zaterdag en het weekend daarvoor. Toen werd Tokyo ernstig getroffen, alsook andere plaatsen in het Oosten van Japan. Tijdens deze vorige weekenden vielen ook al een 12to-tal doden. Tijdens een botsing tussen twee treinen, waarbij de remmen niet werkten door de hevige sneeuwval, vielen zeker 19 gewonden. Ook waren er al heel wat verkeersongevallen waar ook heel wat gewonden vielen.

De voorspellingen zijn dat het noodweer nog wel een tijdje kan aanhouden. Naast zware sneeuwval kunnen ook hevige rukwinden en hoge golven het land teisteren.

Bron: De Standaard, Het Nieuwsblad

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?