AVO Blog jaaroverzicht 2014

Het jaar is bijna voorbij en dat betekent dat het weer tijd is voor een jaaroverzicht van AVO blog. We zijn alweer 2 jaar in de lucht en hebben een weer flinke groei mogen meemaken. En in dit artikel kijk ik nog even terug naar het jaar 2014!

2014

Inmiddels zijn er 800 artikelen in totaal online, waarvan bijna 400 afgelopen jaar geschreven, mochten wij een aantal nieuwe gastbloggers verwelkomen en hebben we 20 interviews gehouden met merendeels Japanse muzikanten -het blijft onze specialiteit – maar ook hadden we een uniek interview met Rakugo meesters, een schrijver van een superleuk boek, een lolita, mangaka en cosplayers! Voor volgend jaar zijn wij van plan meer interviews te gaan doen en dan niet alleen de Japanse muzikanten! Heb je een suggestie van wie wij moeten interviewen? Laat het ons weten!

Naast interviews hadden wij ook 21 reviews van CD’s tot aan een boek, 33 verslagen van Japan gerelateerde evenementen in binnen- en buitenland en diverse winacties! We hebben jullie in 2014 flink kunnen vermaken en informeren over diverse Japan gerelateerde onderwerpen! En we hadden dit jaar voor het eerst een stand op een conventie, namelijk Tsunacon! Later dit jaar stonden we ook op TomoFair! We hebben ons best gedaan door bij haast elke conventie, concerten en andere Japan gerelateerde evenementen aanwezig te zijn. Helaas zijn wij nog steeds met een kleine groep en zijn we soms genoodzaakt om evenementen niet te bezoeken. Maar we doen ons best om iedereen te vermaken met onze verslagen en natuurlijk de aankondigingen van deze evenementen! Voor 2014 moeten wij nog een aantal dingen online zetten, we lopen helaas nog een aantal weekjes achter! We hopen dit eind januari te hebben ingehaald!

Ik moet zeggen, ik heb mij prima vermaakt in 2014! Hoogtepunten waren de aanwezigheid op de twee conventies Tsunacon en TomoFair met onze eigen stand! Maar ik heb natuurlijk ook mijn persoonlijke favorieten wat betreft concerten (ADAMS, Crossfaith en LOKA), CD’s (PLASTICZOOMS – Secret Postcard, ADAMS – SIXNINE en LOKA – QUATTRO) en interviews (Satsuki, HITT, Shota van ADAMS en ZWEI). Maar de lezers van AVO en ik verschillen soms van smaak en dus komt er iets interessant naar boven wat betreft hoogscorende artikelen!

avoptsunacon
Één van de hoogtepunten van 2014 voor AVO: eigen stand op Tsunacon!

Terug naar het oorspronkelijke onderwerp: het jaaroverzicht van 2014! Wat betreft de berichten in het algemeen staan voornamelijk de nieuwsberichten, de aankondigingen van evenementen, hoog genoteerd met bovenaan de aankondiging van de derde editie van het Manga- & Cosplayfestival in Hasselt, Japan Festival in Leiden en het Cherry Blossom Festival.

Maar wat zijn nou de top 5 meest gelezen blogs in 2014?

We vergeten de winacties en aankondigingen en kijken naar de leuke nieuwtjes, verslagen, interviews en reviews!

1. Toch herinneringen en foto’s van je ex bewaren?
Onze gastblogger Cypher kwam met een interessant artikel over het bewaren van de herinneringen van je ex. Maanden na het online zetten wordt dit bericht regelmatig gevonden via de zoekmachine!

2. AVO Blog interview met Lolita Aurora
Het bijzondere en inspirerende interview die Chachamaru had met de Italiaanse Lolita Aurora is behoorlijk vaak gelezen! Het zorgde voor diverse reacties op het interview, maar ook op de social media!

3. Goede start voor eerste editie Tomocon
Een verslag over de eerste editie van Tomocon werd goed gelezen, waarschijnlijk door onze toevoeging van de video!

4. Coalescaremonium 2014: sfeervolle kennismaking met de underground scene
Coalescaremonium is misschien wel een afwijkend evenement, gezien het niet een Japan gerelateerd evenement is, maar wel interessant! En dankzij Dj SiSeN werd het extra interessant. Dj Robintje had de eer om Dj SiSeN te interviewen, hoe typisch, en schreef een goed sfeerverslag over het evenement.

5. AVO Blog interview met Shota van ADAMS
Het was een mooie zomerdag en wij bevonden zich op Schiphol met Shota van ADAMS. Het werd een relaxt interview in een zeer bekende koffietent en later is er een interessante fotosessie gehouden. We hebben er goede herinneringen aan over en raden jullie aan om dit, toch wel, grappige interview te lezen!

Ik vind het altijd interessant om naar de statistieken te kijken. Welk artikel is interessant volgens onze lezers en welke totaal niet? Soms hebben artikelen een duwtje in de rug nodig en anderen gaan vanzelf als een speer! Ik kijk enorm uit naar 2015, om diverse redenen, maar ook in het nieuwe jaar verwacht ik vele interviews, verslagen en reviews! Hou AVO Blog in de gaten! Wil jij deel uitmaken van het AVO team? Stuur ons dan een berichtje!

Voor nu een veilig Oud en Nieuw gewenst en wij wensen jullie een gezond 2014, gevuld met meer Japan, Japan en nog meer Japan!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?