AVO Blog interview met Honey Garden Maid- and Butler Cafe

honeygardenHoney Garden is een erg nieuwe maid- en butlercafé in Nederland en kort geleden werd het eerste evenement van het café georganiseerd, namelijk het Christmas Event. Ik wilde meer weten over deze nieuwe café en stelde Christine Xie (maidnaam Yuna) en Ho Yin Chan (butlernaam Kaon) een aantal vragen over hun nieuwe café!

AVO Blog: Honey Garden is een nieuw maid- en butlercafé, met een plek in Amsterdam. Er bestaan al een aantal maid- en butlercafés in Nederland, waarom wilden jullie er één starten?
Christine en Ho Yin: Wij hadden beide altijd al interesse in het Japans cultuur. Wij beide vonden het heel erg leuk wat er allemaal te beleven valt in Japanse maidcafe’s. Christine kwam uiteindelijk op het idee om Ho Yin te vragen om samen een maidcafé op te starten. Uit deze spontane samenwerking is uiteindelijk Honey Garden Cafe ontstaan.

AVO Blog: Wat is het grootste verschil tussen Honey Garden en andere maid- en butlercafe’s?
Christine en Ho Yin: Wat ons bijzonder maakt is dat wij een Maid and Butler Cafe zijn. Gasten krijgen dus de volle “experience” en kunnen dus door maids en butlers tegelijkertijd worden behandeld. De naam zegt het al, Honey Garden, wij willen dat de gasten een gevoel krijgen alsof ze in op een dromerige zoete plek zijn waar ze voluit kunnen genieten van Japanse en Westerse zoete en hartige bites. Wij doen er alles aan om onze gasten comfortabel te maken en hen een unieke ervaring mee te geven. Wij proberen zoveel mogelijk een echt authentiek maid-cafe gevoel over te brengen zoals die ook in Japan te zien zijn. Zo doen wij bijvoorbeeld ook aan plate-decoration met chocolade saus en hebben wij allemaal een unieke Japanse alias die onze maids en butlers zelf hebben gekozen.

AVO Blog: Afgelopen 22 december vond er het Christmas Event plaats dat al behoorlijk snel uitverkocht raakte na de bekendmaking. Hadden jullie dit verwacht?
Christine en Ho Yin: Iedereen was benieuwd naar een nieuw maid- en butlercafé met een nieuw concept. Wij zijn het eerste maid- en butlercafé dat een zelfstandige succesvol heeft opgericht en uitgevoerd. Onze Christmas Event, tevens ons eerste evenement, was een groot succes. De reserveringen zaten binnen een paar dagen al helemaal volgeboekt. Op het event zelf hadden we heel hard gewerkt om het beste er van te maken. We hebben uiteindelijk een heleboel positieve reacties gekregen op ons event en daar zijn wij erg trots op!

AVO Blog: Dit Christmas Event was op een vaste plek in Amsterdam. Mogen wij verwachten dat jullie voortaan een vaste plek hebben voor jullie café of gaan we jullie ook tegenkomen op conventies en andere Japan gerelateerde evenementen?
Christine en Ho Yin: De locatie waar we dit keer waren was met genoegen aan ons toegewezen waar wij heel blij mee waren. Wij zijn uiteindelijk wel een café zonder vaste locatie, maar we zijn van plan om op dezelfde, en op meerdere locaties evenementen te organiseren in de toekomst. Naast zelf evenementen organiseren zullen wij natuurlijk ook aanwezig zijn op verschillende evenementen, conventies en festivals. De eerstvolgende conventie waar we aanwezig zullen zijn is Oshare Con, een conventie voor liefhebbers van Japanese Fashion en Lifestyle. We zullen daar overigens gaan staan als J-fashion Themed Cafe, dus jullie kunnen verwachten dat wij daar allemaal persoonlijk heel erg stylish zijn gekleed als maid- en butler café!

AVO Blog: Jullie hadden nog niets bekend gemaakt over de maid en butlers, wat kunnen jullie al wel bekend maken hierover?
Christine en Ho Yin: Wij zijn nu met een groep van zeven, maar we hebben op dit moment al plannen om uit te breiden sinds wij hele ambitieuze en spannende plannen hebben voor de toekomst!

Foto door Liyen Siaw

AVO Blog: Zoeken jullie nog maids en butlers voor Honey Garden? Zoja, hoe kunnen zij zich aanmelden?
Christine en Ho Yin: Toekomstige maids en butlers stappen nu al op ons af! Iedereen staat te smachten om Honey Garden te versterken. Tevens gaan wij in de toekomst via onze Facebook pagina laten weten hoe je nou precies kunt gaan aanmelden om een maid of butler voor Honey Garden Cafe te worden.

AVO Blog: Kunnen we nog meer evenementen verwachten van jullie zoals het Christmas Event?
Christine en Ho Yin: Zoals al werd vermeld, we zijn op dit moment al plannen aan het maken om onze horizon te verbreden. Je zou ons zeker in de toekomst meer evenementen zien organiseren!

AVO Blog: Is er nog iets wat jullie graag willen delen?
Christine en Ho Yin: We hopen dat wij jullie hierdoor ons een beetje beter hebben leren kennen.

Ik wil graag Christine en Ho Yin bedanken voor hun tijd om de vragen te beantwoorden en dank aan Liyen Siaw voor de foto’s van het Christmas Event!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “AVO Blog interview met Honey Garden Maid- and Butler Cafe

  • 9 januari, 2015 om 19:08
    Permalink

    Superleuk interview! Ben erg benieuwd wat hun ambitieuze plannen zijn. :)

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?