Fukushima wil voorafgaande evenementen hosten voor 2020 Olympische Spelen

Tokyo2020De Japanse prefectuur Fukushima liet weten dat zij graag wat voorafgaande evenementen willen organiseren voor de 2020 Olympische Spelen in Tokyo. Fukushima wil graag op deze manier laten weten en laten zien aan de wereld hoe erg het getroffen gebied is hersteld na de gigantische nucleaire ramp in 2011.

De gouverneur van Fukushima, Masao Uchibori vertelde de pers dat het getroffen gebied beter een doel voor ogen kan stellen, op deze manier wil hij dat Fukushima de wereld kan laten zien hoe zij zijn hersteld van een gigantische aardbeving, tsunami en een nucleaire ramp.

De gouverneur gaf aan aan de prefectuur Tokyo dat Fukushima al bestaande gebouwen en faciliteiten wil gebruiken voor de evenementen, maar hij liet nog niet goed weten welke sporten zijn prefectuur zou willen hosten. De voorkeur ging uit naar voetbalwedstrijden. De gouverneur van Tokyo liet weten dat er best een goede mogelijkheid kan zijn om verschillende evenementen te organiseren in Fukushima en andere omliggende gebieden in het Noord-Oosten van Japan.

In September 2013 won Tokyo het lot waarmee zij Istanbul en Madrid mee versloegen. Japan heeft voor het laatst de Olympische Spelen gehost in 1964, dit waren tevens de allereerste Spelen in Azië! Het was eigenlijk de bedoeling dat Tokyo de Zomerspelen zou organiseren in 1940 maar dit ging toen helaas niet door vanwege de Tweede Wereldoorlog. Nu krijgt Tokyo dan toch weer de kans om na 56 jaar de Olympische Spelen tot een groot spektakel te maken.

Spaar jij al voor een vliegticket naar Tokyo in 2020?

Bron: rt.com, reuters.com, Olympic Talk

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?