Film Review: Angelina Jolie’s Unbroken

This post is also available in: English

unbroken_posterNa maanden wachten kwam de Amerikaanse film Unbroken eindelijk in de bioscopen. Deze film trok erg de aandacht in de Japanse muziekwereld aangezien de bekende zanger en gitarist Miyavi een rol vertolkt in deze aangrijpende film. Miyavi kreeg een rol aangeboden in Unbroken door Angelina Jolie en besloot na korte twijfel mee te spelen.

Unbroken vertelt het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse atleet Louis Zamperini die tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstort in zee met een gevechtsvliegtuig en met twee anderen 48 dagen op zee zit waarna hij uiteindelijk in de handen van de Japanners belandt en wordt opgesloten in een werkkamp.

In het begin is er geen spoor van Miyavi, maar halverwege de film maakt hij een binnenkomst in het werkkamp genaamd Omori, het kamp waarin Zamperini zit opgesloten. Miyavi vertolkt de rol van de Japanse korporaal Matsuhiro Watanabe die onder de gevangenen beter bekend staat als ”The Bird” aangezien niks hem ontglipt. Watanabe is zeer makkelijk te onderscheiden van de andere Japanse soldaten aangezien hij altijd een bamboestok bij zich draagt waarmee hij de gevangenen martelt. Al snel heeft Watanabe zijn oog gericht op Zamperini en martelt hem constant.

Wie Miyavi kent als de coole, vriendelijke muzikant die hij altijd op het podium is, zal in Unbroken niks herkennen van wat Miyavi in werkelijkheid is. In de film is hij een genadeloze martelaar die geen emotie kent en wanneer hem iets niet aanstaat, laat hij dat wel merken door een paar klappen uit te delen. Ondanks dat het personage een vreselijk karakter heeft vertolkte Miyavi de rol perfect. Wat vooral erg goed was, waren de momenten waarop Watanabe Zamperini aankeek op een gigantisch arrogante en gemene manier.

In kamp Omori wordt Zamperini dagelijks vernederd door Watanabe.Uiteindelijk lijkt het iets beter te worden voor Zamperini als Watanabe hem verteld dat hij het kamp zal verlaten. Op dit moment leek het erop dat Miyavi’s taak volbracht was en hij het doek weer zou verlaten maar nog geen 10 minuten later keert hij weer terug in de film in een ander werkkamp waar Zamperini steenkolen moet hakken voor de Japanners.

Unbroken is de eerste speelfilm waarin Miyavi een rol had en persoonlijk vind ik dat hij deze zeer goed heeft vertolkt. Hij speelde een personage dat zeer gehaat werd door de gehele zaal en dat is hem goed gelukt, de manier van kijken, bewegen en de manier hoe sarcastisch en gemeen hij bepaalde woorden uitsprak, maakte het personage gewoon compleet. Hopelijk zet Miyavi zijn acteerwerk voort want ik ben zeker een fan!

Unbroken is momenteel te zien in diverse bioscopen in Nederland en België.

Score: 80/100

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

2 gedachten over “Film Review: Angelina Jolie’s Unbroken

  • 25 januari, 2015 om 14:08
    Permalink

    Inderdaad een mooie review! Nu kunnen we inderdaad hopen dat Miyavi af en toe ook nog eens tijd wil vrijmaken om te acteren. Hij heeft duidelijk talent!

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?