Wat je niet mag missen op Imagicon 2015

Op zaterdag 21 maart 2015 is het weer tijd voor de conventie Imagicon. Deze Sci-Fi, Comic, Fantasy en Horror conventie pakt op deze tweede editie opnieuw uit met heel wat interessante lezingen en panels. Hoewel het geen Japan gerelateerd evenement is, zijn er toch verscheidene activiteiten die hiermee te maken hebben, waaronder de Cosplay Dating Show.

Net als vorig jaar zal er een Cosplay Datingshow plaatsvinden, alsook Hell’s Cosplay. Beide gaan door in de Theaterzaal. Net als vorig jaar zal ook weer in diezelfde zaal het Galaxy Masquerade plaatsvinden. Dit is hun Cosplaywedstrijd. Heb je dus nog een leuke outfit klaarliggen van één van je favoriete personages of artiesten, dan is dit het moment bij uitstek om deze te showen. Dit mag zowel uit de Anime en Manga-wereld als uit het bredere Sci-Fi, Fantasy en Horror pakketje. Voor ieder wat wils dus!

imagicon2015

Er zijn twee opties, namelijk de wedstrijd op zich en de Galaxy Masquerade Parade. Dat laatste staat eigenlijk volledig los van de wedstrijd. Hier kan je gewoon je outfit laten zien, zonder mee te dingen naar de prijzen. Als je dus toch iets meer wil dan gewoon op de conventie aanwezig zijn, maar geen act wil doen… dan is dit perfect! Hiervoor hoef je je niet in te schrijven.

Wil je graag meedoen met de wedstrijd? Dan kan je je inschrijven via deze pagina. Vorig jaar wisten we jullie te vertellen dat er twee onderdelen zullen zijn tijdens de wedstrijd, ook dat blijft hetzelfde. De walk-ons en acts die je niet beiden hoeft te doen. Voor de Walk-ons mag je individueel of per twee deelnemen. Hierbij ga je je kostuum showen. Belangrijk is dat het hier moet gaan om zelfgemaakte kostuums, met uitzondering van het schoeisel, de riem, de pruik en protheses. Je mag wel iemand anders jouw zelfgemaakte Cosplay laten showen, dit moet je wel vooraf doorgeven.

Voor de acts mag je uiteraard alleen deelnemen, maar dit mag ook per groep. Er zullen tien groepen mogen deelnemen, iedereen die later inschrijft zal op de wachtlijst gezet worden. Wanneer er een groep wegvalt, maak je nog steeds kans om je act te mogen doen. Bij dit onderdeel worden de outfits niet beoordeeld, maar enkel het optreden.

Verder zullen er opnieuw heel wat gasten zijn. Opnieuw zal schrijver/kunstenaar Tais Teng aanwezig zijn, maar ook webwinkel Proptimum komt! Hun webwinkel is een pracht voor cosplayers. Ze hebben bouwmaterialen zoals thermoplastics, foams en gietharsen ter beschikking aan een betaalbare prijs! Ook bieden zij de kans om kennis en ervaring uit te wisselen.

Niet te vergeten, de eregasten van dit jaar zijn Alastair Reynolds, Brits sciencefictionschrijver en Romano Molenaar, Nederlands striptekenaar. Laatstgenoemde is bekend voor zijn werk voor Khaeon Games en de stripreeks Storm. Mag ook gezegd worden dat hij in de Verenigde Staten heeft gewerkt voor o.a. Marvel Comics, Image Comics en Chaos! Ook was hij freelancer bij Tomb Raider en anderen!

Ook dit jaar gaat Imagicon door in het congrescentrum De ReeHorst in Ede. De conventie loopt van 9.30 uur tot 18.00 uur. Een kaartje kost 20 euro, voor kinderen tot 12 jaar is er een voordeeltarief van 12,50 euro. Voor de jongvolwassenen van 13 tot en met 17 kost het 15 euro. Zet 21 maart 2015 maar weer in die agenda!

Bron: Imagicon

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Eén gedachte over “Wat je niet mag missen op Imagicon 2015

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?