Opnieuw Fukko concert om 11 maart 2011 te herdenken

fukkoconcert2015Voor de vijfde keer zal er op zondag 1 maart een Fukko concert gehouden worden in Brussel. De Fukko concerten worden elk jaar gehouden om de slachtoffers van de aardbeving en tsunami van de ramp op 11 maart 2011 te herdenken en om nabestaanden te steunen.

Fukko betekend herstel in het Japans en dat is ook precies wat de verschillende muzikanten willen bereiken met hun Fukko concert in de hoofdstad van Europa. Het geld wat wordt opgehaald tijdens het concert gaat namelijk naar het Sendai Culture Foundation, de Piano Donation Oranization en naar nabestaanden en slachtoffers in de gebieden in en rondom Miyagi, Fukushima en Iwate.

Sinds de verschrikkelijke ramp in 2011 organiseert Yuzuko Horigome al Fukko concerten. 1 maand na de aardbeving was hij meteen begonnen aan zijn liefdadigheidsconcerten om zo de mensen te kunnen steunen.

Tijdens de afgelopen 4 concerten kon men genieten van een optreden van Martha Argerich, een wereldberoemde pianiste. Ook trad Salvatore Adamo, een zeer bekende zanger ook op bij een Fukko concert. Hetgene wat deze concerten vrij origineel maakt is dat alle artiesten die optreden voor het goede doel dit geheel vrijwillig doen zonder hier ook maar iets voor betaald te krijgen.

Tijdens de komende Fukko concert kan men genieten van verschillende artiesten waaronder Julius Berger, Luc Devos, Emile Verstraeten. Maar ook zullen de leden Hiroyuki Yamaguchi en Ryo Sasaki van het Japanse NHK Symphony Orkest aanwezig zijn en nog velen anderen!

Dit liefdadigheidsconcert brengt publiek en artiest dicht bij elkaar en samen zorgen zij voor een grote steun aan Japan. Yuzuko hoopt dan ook dat hij dit project nog voor een lange tijd kan blijven organiseren om zo Europa dichterbij Japan te brengen met alle muziek.

Het Fukko concert zal plaatsvinden op 1 maart 2015. Het begint om 20:00 uur en een kaartje zal je € 35,- kosten. Ben je echter een student dan betaal je maar € 10,- voor een kaartje! Het concert zal gehouden worden in Flagey, het adres hiervan is Place Sainte Croix 1050 Brussel inBelgië.

Bronnen: Fukko Japan

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?