moumoon lentetour 2015: 2 concerten in Frankrijk

Het duo moumoon, bestaande uit zangeres YUKA en gitarist Masaki zullen een lentetour houden en hebben twee one-man shows gepland staan in Frankrijk. Deze optredens zijn geregeld door B7KLAN.

Het duo is niet voor het eerst in Frankrijk, eerder hebben de twee al eens opgetreden op Tokyo Crazy Kawaii Paris en Japan Expo Paris. De tour draagt de naam moumoon FULLMOON LIVE TOUR 2015 SPRING ~OFUTARISAMA~ en bevat 7 optredens. Kaartjes voor de shows in Frankrijk zijn te koop via de website van B7KLAN.

moumoonspring2015

De tour zal verschillend zijn van de andere tours die de twee hebben gehad, hier zal het duo zelf de diverse ritmes spelen, zonder hulp van andere bandleden.

moumoon is een verzonnen term met een combinatie van het Franse woord mou (zacht) en het Engelse woord moon: zachte maan.

Het duo starte in 2005 en debuteerde met de single Flowers/pride in juli van datzelfde jaar. Hun commerciele debuut bij Avex maakte zij in augustus 2006 met het mini album love me?, in juli 2008 traden de twee op in een uitverkocht Harajuku ASTRO HALL, dit resulteerde in optredens op evenementen als SETSTOCK’08, ZUSHI MARINA LIVE FES 08′ en Shibuya duo music exchange in december 2008.

In mei van 2010 had het duo een show als headliner in Hibiya Yagai Ongaku-do, welke enthousiast werd ontvangen. Ook bracht moumoon de zevende single Sunshine Girl, deze werd goed ontvangen en kwam in de top 12 van de Oricon toplijst terecht in de eerste week om later in de top 10 terecht te komen. In 2011 kwam het tweede album in 2 jaars uit: 15 doors. Dit resulteerde in een tour. In februari 2012 kwam het derde album uit: No Night Land welke ook vervolgd werd met een tour. Het duo heeft diverse liedjes gemaakt voor reclamespotjes, waaronder Love Is Everything voor een Canon TV reclame.

De band brengt later deze week de single Hello, shooting-star. Dit liedje is het eindliedje voor de anime Assassination Classroom.

Bron: B7KLAN, moumoon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?