Kersenbloesemfestival O-Hanami in Japanse Tuin Hasselt

Kersenbloesems Japanse Tuin Hasselt
© KVDS

Op zondag 5 april 2015 organiseert de Japanse Tuin Hasselt zijn viering van het Kersenbloesemfestival. Je kan er genieten van de prachtige bloesems in de sowieso mooie tuinen.

Het vieren van Sakura, het feest van de lente is een erg belangrijk gebeuren in Japan. Ze vieren het begin van de lente, traditioneel met een picknick onder de bloeiende kersenboom. In de Japanse Tuin wil men deze traditie zeker eren, dus iedereen is welkom om samen met vrienden en familie te picknicken. Een kersenbloesem staat symbool voor een nieuw begin. We starten de lente en beginnen weer een ander onderdeel in ons leven. Ook is vergankelijkheid van ons leven iets waarvoor deze bloesems staan. Geniet dus zeker ten vollen, enkel zo leef je je leven volledig.

De Japanse cultuur hecht veel belang aan natuurelementen, waardoor de vieringen hier”rond natuurlijk ook een grote rol spelen in de cultuur. Waar beter kan je dit ervaren dan in een Japanse Tuin? Omgeven door de schoonheid van de natuur, met een prachtige oosterse toets. Ook deze Japanse Tuin werd aangelegd volgens de Japanse tradities. Hij is ingedeeld in verschillende onderdelen, die elk hun schoonheid en rust bevatten.

Dit Kersenbloesemfestival wordt hier O-Hanami genoemd. Het is het eerste grote evenement voor de Japanse Tuin in dit nieuwe seizoen. De tuin opent zijn deuren weer op woensdag 1 april 2015. Tijdens dit feest is er ook de mogelijkheid om een traditionele Thee Ceremonie te volgen onder leiding van een echte thee-meester. Hiervoor kan je reserveren (of inlichtingen verkrijgen) vanaf 1 april 2015 op het nummer 0032 (0)11 23 95 44.

O-Hanami gaat door op zondag 5 april 2015. De tuin is geopend van 14.00 tot 18.00 uur en is gelegen aan Gouverneur Verwilghensingel 23 te Hasselt. Inkom kost je €5,- voor volwassenen. Ga je in groep, dan kost het je slechts €4,-per persoon. Voor Hasselaren is er de optie om gratis binnen te komen als je in het bezit bent van een uitpas. Dit tarief geldt ook voor -12 jarigen.

Bron: Facebook evenement

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

3 gedachten over “Kersenbloesemfestival O-Hanami in Japanse Tuin Hasselt

 • 25 februari, 2015 om 13:33
  Permalink

  Er is een zeer grote kans dat ik hier naar toe ga ;) Gezien cosplaycloud een meeting gepland heeft die dag in de Japanse tuinen!

  Reactie
 • 1 april, 2015 om 10:28
  Permalink

  Vanochtend gebeld en toen was de Thee Ceremonie al uitverkocht.

  Reactie
  • 1 april, 2015 om 14:36
   Permalink

   Jammer te horen dat je er niet bij kan zijn.
   Mogelijk heeft er een grotere groep in één keer gereserveerd.

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?