Hope Step Japan! 2015 in Lloyd Hotel & Cultural Embassy

Ook dit jaar is er een nieuwe editie van Hope Step Japan! Dit keer vindt de 2015-editie plaats in het Lloyd Hotel & Cultural Embassy in Amsterdam, namelijk op zondag 8 maart. Dit evenement is in het leven geroepen om samen te komen met mensen die vragen en ideeën hebben om verder te gaan na de grote aardbeving met daaropvolgend een tsunami op 11 maart 2011. Dit jaar is het alweer 4 jaar geleden. De dag begint om 11.00 uur met een vol programma met praatjes, een optreden, workshop, discussie, tentoonstelling en film.

hopestepjapan2015

Hope Step Japan! is een platform voor leren, delen en discussiëren over de toekomst, het herdenken van de grote aardbeving en tsunami op 11 maart 2011 (ook wel bekend als Zeebeving Sendai 2011 en Tohoku eartquake and tsunami). Door middel van lezingen, vertoningen en activiteiten probeert de organisatie van Hope Step Japan! mensen te leren over onderwerpen zoals de ervaringen van mensen, blootstelling aan straling in de getroffen gebieden en de alternatieve methoden om aan energie te komen.

Tijdens de 2015-editie zal Ryugo Hayano, een atomaire natuurkundige aan de Universiteit van Tokyo en ook eregast op Hope Step Japan!, een lezing geven. Zijn recente boek, “Shiro to suru koto (知ろうとすること。)” heeft veel aandacht getrokken in Japan. Hayano stelt in dit boek dat het stralingsniveau in Fukushima veel minder is dan in Tsjernobyl. Betekent dit dat Fukushima nu veilig is? Met de diverse verhalen en nieuws die dagelijks te horen is, is het moeilijk om zeker te weten wat nu precies de waarheid is. Hope Step Japan! heeft Hayano uitgenodigd zodat er geleerd kan worden van zijn wetenschappelijk onderzoek en persoonlijke ervaring.

Daarnaast zal er diverse Skype talks zijn, waaronder een gesprek met Akiko Yoshida over de situatie in Fukushima. De gehele dag kan er weer meegedaan worden aan de workshop ‘Jumping-Power Plant‘ door team HSJ. Ook is er een foto expositie te zien van Animal Rights for Japan over de dieren die achtergelaten zijn in de no-go zone in Fukushima, maar ook de mensen die hen helpen. De tentoonstelling Repairing Earthquake Project van Nishiko zal geopend worden op Hope Step Japan! Deze tentoonstelling zal te zien zijn tot zondag 22 maart. Ook aan eten en drinken is gedacht. Het evenement wordt afgesloten met een filmvertoning van “Super Local Hero” van regisseur Toshinori Tanaka.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, dan is het mogelijk om het via de livestream te volgen. Lloyd Hotel & Cultural Embassy is te vinden aan Oostelijke Handelskade 34. Toegang is gratis. Het complete programma is te vinden op de website.

Bron: Hope Step Japan!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?