Zoek vandaag op 3.11 op Yahoo! Japan en er zal gedoneerd worden

Ook dit jaar kan je een bijdrage leveren door 3.11 te zoeken via Yahoo! Japan. Bij elke zoekopdracht die gemaakt zal worden vandaag op 11 maart tot 23.59 uur Japanse tijd,zal er ¥10 gedoneerd worden. Een paar seconden werk en het hoeft maar éénmalig gedaan te worden.

yahoojapan2015

Afgelopen jaar heeft deze actie ¥25,683,250 opgeleverd, dat is ongeveer €200.000, voor liefdadigheidsorganisaties. Dit jaar zal Yahoo! Japan het geld dat vandaag zal worden opgebracht gedoneerd worden aan Tohoku Recovery Support Organisation (Tohoku Fukkou Shien Dantai in het Japans).

Natuurlijk vindt Yahoo! Japan het ook belangrijk dat er naar de zoekresultaten gekeken zal worden, die misschien voor een moment zal zorgen waarbij er even gedacht wordt aan de mensen waarvan hun levens zo abrupt veranderden na de grote aardbeving en tsunami in 2011. Yahoo! Japan is ook van plan een video uit te brengen van mensen die komen van de getroffen plaatsen Ishinomaki, Yamadamachi, en Soma die allemaal bevinden in Miyagi, Iwate en Fukushima prefecturen. Yahoo zal ook een visualisatie maken van de 3.11 gerelateerde zoektermen, vergelijkbaar met die van 2014. (zie video)

Bron: Yahoo! Japan via Rocket News 24

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Zoek vandaag op 3.11 op Yahoo! Japan en er zal gedoneerd worden

  • 11 maart, 2015 om 21:53
    Permalink

    Ik doe mee! Dit kost echt meer enkele secondes tijd.
    En we hopen maar ermee geholpen te hebben :)

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?