Dutch Comic Con 2015

Op zaterdag 28 maart en zondag 29 maart 2015 is er de Dutch Comic Con in Utrecht. Een evenement gericht op stripboeken, films, leesboeken en comics uit allerlei stijlen! Een feest voor elke comicbooknerd!

DCC Logo

De conventie zal heel wat nationale en internationale gasten op bezoek hebben, waaronder tekenaars, schrijvers en andere bekende artiesten uit het genre. Laat ons ook even stellen dat er een aantal iconen uit deze cultuur aanwezig zijn die niet menselijk zijn, namelijk enkele super wagens uit deze cultuur! Te denken aan de Batmobiel uit 1966, Bumblebee uit Transformers, DeLorean uit Back to the Future, General Lee uit The Dukes of Hazard en Luigi uit Cars. Net is ook aangekondigd dat de Ecto-1 van Ghost Busters aanwezig zal zijn op de eerste editie van Dutch Comic Con.

Er zal ook een mooie dealerroom zijn. Daar kan je zowel strips, boeken als andere gadgets kopen. Er zal ook een heus bioscoopformaat doek zijn waarop de nieuwste releases en trailers te zien zullen zijn! Ook de Cosplayfan zal zich hier kunnen uitleven. Er zal een tweedaagse Cosplay wedstrijd lopen! Ben je zelf niet de Cosplayer, maar ben je wel fan? Dan kan je lekker rondkijken en foto’s maken van deze prachtige outfits. De meeste cosplayers vinden dit uiteraard een grote eer!

Voor de cosplaywedstrijd zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan meedoen als solo act. Je act mag dan maximaal 1 minuut duren en je zorgt zelf voor muziek in mp3 formaat. Volg de veiligheidsvoorschriften in verband met je props! Een zeer belangrijke regel is dat je kostuum voor minstens 60% zelf gemaakt moet zijn, maar bovenal moet je vooral plezier hebben!

Naast de solo act kan je ook deelnemen met een groepsact. Hiervoor heb je maximaal 2 minuten en lever je op dezelfde manier je muziek in. Een groep kan bestaan uit een duo, tot maximum 7 personen. De verdere regels zijn net zoals bij de soloact. Inschrijven doe je via de website. Per dag kunnen er 25 mensen inschrijven voor de solo act en 13 groepen strijden voor de groepstitel. Bij inschrijving stuur je een foto mee met je cosplay outfit.

Ook wel leuk om te weten: er zal ene optreden plaatsvinden van MISFITS. Deze legendarishe band uit New York, doen een optreden en zijn twee dagen op de conventie voor een meet and greet om daarna weer terug te vliegen. De band is een in 1977 opgerichte horror- en hardcorepunkband, door Glenn Danzig in Lodi. De huidige bezetten is Jerry Only, Dez en Eric.

Het gehele schema is te vinden op de website van Dutch Comic Con.

Lt_dutch

Een dagkaartje voor Dutch Comic Con kost je €17,50 in voorverkoop en €20,00 aan de kassa, voor het hele weekend betaal je €30,00 in voorverkoop en €35 aan de kassa. Wil je graag naar het concert van Misfits op zaterdagavond? Dan kost dat kaartje je €15.

Het evenement vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht hal 8&9, gelegen op 5 minuutjes van het station Utrecht Centraal. Op zaterdag is het geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, de concerthal opent dan om 19.00 uur. Op zondag begint het ook om 10.00 uur, maar eindigt het ietsje vroeger, namelijk om 17.00 uur.

Bron: Dutch Comic Con

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?