Presentatie animator Motomichi Nakamura in Kunsthal KAdE

Momenteel is er in Kunsthal KAdE de tentoonstelling MOVE ON…! 100 jaar animatiekunst te bezoeken, deze tentoonstelling zal tot en met zondag 10 mei te zien zijn. In samenwerking met het Holland Animation Film Festival (HAFF) zijn er een aantal animatiefilmers uitgenodigd voor solopresentaties.

moveon_kunsthalkade

De filmmakers hebben hun sporen ruimschoots verdiend. Ze hebben een heel uiteenlopend oeuvre, maar het werk van al deze kunstenaars getuigt van een persoonlijke visie en een vernieuwende aanpak waarmee ook de kunstvorm zich gevoed weet. Hun werk stemt tot denken en laat genieten van het leven en de kunst. Gedurende de tentoonstelling krijgen vier animatoren alternerend hun eigen podium. In aansluiting hierop geven de animatoren een presentatie over hun werk.

motomichiVanaf dinsdag 3 maart tot en met zondag 22 maart zal in de tentoonstelling een selectie van het werk van Motomichi Nakamura (Japan/Ecuador) te zien zijn. Zijn werk kenmerkt zich door minimaal gebruik van kleur (zwart, wit en rood), uitgesproken grafische elementen en de verkenning van angstaanjagende doch geestige karakters. Zowel in zijn films als live performances weet hij een intense sfeer te bereiken die ook weer kalmeert.

Op dinsdag 17 maart vertelt Motomichi Nakamura in het KAdEcafé over zijn werk. Aansluitend zal de selectie van zijn films te zien zijn. Deze avond is gratis toegankelijk. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang programma 20.00 uur. Kunsthal KAdE is tegenwoordig te vinden in het Eemhuis aan Eemplein 77 in Amersfoort.

Bron: Kunsthal KAdE

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?