Man Bijt Hond zoekt: amateur sushi-talent!

Televisieprogramma Man Bijt Hond gaat vanaf maandag 20 april tot en met vrijdag 8 mei op zoek naar de beste amateur sushi-koks van Nederland. Deze Japanse lekkernij was 25 jaar geleden nog een ware delicatesse, maar inmiddels heeft de Japanse keuken Nederland veroverd. Vandaag de dag staat er bij veel Hollandse huishoudens steeds vaker sushi op het menu dan bijvoorbeeld boerenkool.

Samen met de Japanse topchef Akira Oshima (71) gaat Man Bijt Hond daarom op zoek naar amateur sushi-talent. Vele amateurkoks hebben zich opgegeven om de strijd aan te gaan. Negen van hen zijn geselecteerd om aan deze spannende kookwedstrijd mee te doen. Uiteindelijk zullen de drie beste sushi-amateurs op vrijdag 8 mei in de finale strijden om de titel “Beste amateur sushi-kok van Nederland”.

De jury bestaat uit Akira Oshima en Joël Broekaert. Oshima kwam in 1971 van Tokyo naar Nederland en was 33 jaar chef van restaurant Yamazato in het Okura Hotel in Amsterdam. Daar kreeg hij in 2002 een Michelinster voor. Hij is de grondlegger van de Japanse keuken in Nederland. In 2006 werd hij zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Inmiddels is Oshima met pensioen en woont nog altijd in Nederland. Een jongere generatie Japanse chefs heeft het stokje inmiddels overgenomen en sushi heeft zijn weg gevonden naar de Nederlandse keukens. Hoog tijd dat Akira Oshima gaat kijken hoe het met het sushi-talent gesteld is. Hij wordt bijgestaan door journalist en culinair columnist van NRC en Vrij Nederland Joël Broekaert. Hij staat bekend als ‘de alleseter’ en is dan ook van alle markten thuis. Zijn belangrijkste criterium voor eten: ‘er moet spanning in zitten’.

Man Bijt Hond zoekt: amateur sushi-talent! vanaf maandag 20 april om 18.50 uur op NPO 2.

Bron: NCRV

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?